Puneţi fasolea în apă caldă, la înmuiat, pentru 8 ore.
Puneţi carnea afumată, de porc, în apă rece, pentru 8 ore, mai ales dacă folosiţi afumătură de casă. Dacă afumătura dumneavoastră e şi sărată, o fierbeți 20 de minute.
Spălaţi, curăţaţi și tocați legumele.
Când focul duduie sub ceaun, adăugați uleiul iar, când acesta e încins, adăugați ceapa tocată. Căliți ceapa 2 minute și apoi adăugați restul legumelor tocate: morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeii graşi, ardeii iuţi și le căliți 3 minute, apoi adăugați boiaua de ardei, carnea de porc și de vită, tăiată bucățele. Rumeniți toate ingredintele pentru încă 2 minute. Adăugați 6 litri de apă, puneți capacul pe ceaun, lăsați focul să meargă domol, 20 de minute. Ridicați capacul și adăugați fasolea în ceaun. Adăugați sarea, puneți capacul și lăsați ingredientele să fiarbă, la foc mic, de lemne, timp de două ore. Dacă ciolanul afumat e de casă și e sărat, nu adăugați sarea, o lăsați pentru sfârșit și adăugați dacă ciorba o cere.
Verificați periodic fiertura, adăugați apă dacă mai necesită, iar, când este gata fiertă, adăugați bulionul, frunzele de dafin și mai fierbeți 5 minute. Adăugați piperul, apoi cimbrul și pătrunjelul și luați ciorba de pe foc.
Poftă bună!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii