Puneţi fasolea în apă caldă, la înmuiat, pentru 8 ore.
Puneţi carnea afumată, de porc, în apă rece, pentru 8 ore, mai ales dacă folosiţi afumătură de casă. Dacă afumătura dumneavoastră e şi sărată, o fierbeți 20 de minute.
Spălaţi, curăţaţi și tocați legumele.
Când focul duduie sub ceaun, adăugați uleiul iar, când acesta e încins, adăugați ceapa tocată. Căliți ceapa 2 minute și apoi adăugați restul legumelor tocate: morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeii graşi, ardeii iuţi și le căliți 3 minute, apoi adăugați boiaua de ardei, carnea de porc și de vită, tăiată bucățele. Rumeniți toate ingredintele pentru încă 2 minute. Adăugați 6 litri de apă, puneți capacul pe ceaun, lăsați focul să meargă domol, 20 de minute. Ridicați capacul și adăugați fasolea în ceaun. Adăugați sarea, puneți capacul și lăsați ingredientele să fiarbă, la foc mic, de lemne, timp de două ore. Dacă ciolanul afumat e de casă și e sărat, nu adăugați sarea, o lăsați pentru sfârșit și adăugați dacă ciorba o cere.
Verificați periodic fiertura, adăugați apă dacă mai necesită, iar, când este gata fiertă, adăugați bulionul, frunzele de dafin și mai fierbeți 5 minute. Adăugați piperul, apoi cimbrul și pătrunjelul și luați ciorba de pe foc.
Poftă bună!
Nu putea lipsi de pe masa de Craciun aceasta salata de legume cu maioneza. Ne place mai mult decat clasica salata de boeuf,...
Salata de legume cu maionezaRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii