Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon la kucta

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon la kucta

Ingrediente

  • 500 g de fasole boabe
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 200 g pulpa de rosii
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • Ptr acrit:
  • zeama de tarhon in otet

Mod de preparare

Fasolea am lasat-o la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. A doua zi am scurs apa de pe fasole si am adaugat fasolea in kucta mea care statea pe raft pe post de bibelou. Zarzavatul l-am spalat, curatat si l-am taiat cubulete si l-am adaugat in kucta inafara de ceapa si pulpa de rosii.

Ciolanul l-am spalat si l-am pus peste fasole. Am adaugat apa trei sferturi din kucta. Am pus capacul oalei. Am tinut oala pe foc timp de 35-40 de minute de cand a inceput sa scoata aburi prin supapa. Suficient pentru ca si carnea sa fie fiarta bine.

Inainte de a deschide capacul, am pus oala in chiuveta si am lasat sa curga pe ea apa rece, lucru care a dus la scaderea presiunii din interior. Ca sa ma asigur ca nu-s in primejdie, am ridicat clapeta care deschide supapa. Presiunea s-a echilibrat si am putut deschide oala in siguranta.

Am scos ciolanul, l-am lasat sa se raceasca putin si l-am taiat felii. Separat, am calit ceapa taiata cubulete si am adaugat pulpa de rosii. Am pus totul in oala alaturi de fasole si ciolanul taiat, am adaugat cimbru, am sarat, piperat si am acrit cu zeama de tarhon si tarhon taiat marunt.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Victoria
4
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Ciorba  cu os de porc si gulie
Bucataras.RO

Ciorba cu os de porc si gulie

Imi place asa prepar ciorbe diverse . De gulie nu am mai mancat de mult timp .

Ciorba cu os de porc si gulie
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino