Ingrediente
● 500 g de fasole boabe |
● 1 ciolan de porc afumat |
● 1 ceapa alba |
● 2 morcovi |
● 1/2 telina |
● 1 ardei gras rosu |
● 1 radacina patrunjel |
● 200 g pulpa de rosii |
● cimbru |
● tarhon |
● sare |
● piper |
● Ptr acrit: |
● zeama de tarhon in otet |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min

GĂTIRE
40min

PORȚII
12 portii
Fasolea am lasat-o la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. A doua zi am scurs apa de pe fasole si am adaugat fasolea in kucta mea care statea pe raft pe post de bibelou. Zarzavatul l-am spalat, curatat si l-am taiat cubulete si l-am adaugat in kucta inafara de ceapa si pulpa de rosii.
Ciolanul l-am spalat si l-am pus peste fasole. Am adaugat apa trei sferturi din kucta. Am pus capacul oalei. Am tinut oala pe foc timp de 35-40 de minute de cand a inceput sa scoata aburi prin supapa. Suficient pentru ca si carnea sa fie fiarta bine.
Inainte de a deschide capacul, am pus oala in chiuveta si am lasat sa curga pe ea apa rece, lucru care a dus la scaderea presiunii din interior. Ca sa ma asigur ca nu-s in primejdie, am ridicat clapeta care deschide supapa. Presiunea s-a echilibrat si am putut deschide oala in siguranta.
Am scos ciolanul, l-am lasat sa se raceasca putin si l-am taiat felii. Separat, am calit ceapa taiata cubulete si am adaugat pulpa de rosii. Am pus totul in oala alaturi de fasole si ciolanul taiat, am adaugat cimbru, am sarat, piperat si am acrit cu zeama de tarhon si tarhon taiat marunt.
Pofta buna!
Observatii
E important sa nu fie oala plina cu apa, legumele stau la suprafata si pot acoperi supapele prin care ies aburii, lucru care poate duce la cresterea exagerata a presiunii.Nu este indicat ca mancarea sa ramana in kucta si sa o reincalziti.
Se poate servi alaturi de o salata de ceapa rosie sau ardei iute.
Recomandari pentru tine si casa ta
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Bulete de branza si cartofi
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Osso bucco milanez
Concurs - Reteta Lunii / Autor: mariamihalache
-
Tortellini cu spanac in sos de rosii cu oua ochiuri
Concurs - Reteta Lunii / Autor: mariamihalache
-
Sampoane cu care ati reusit sa stopati caderea parului
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: marcelabonea