Curpanul este o planta salbatica cataratoare care se intinde pe suprafete mari asemanator rugului de mur. In primele 3-4 sasptamani de primavara, atunci cand totul porneste la viata, prin catini, prin tufisuri in locuri greu accesibile cautam lastarii de curpan si odata gasiti luam de la ei numai varfurile 2-3 noduri.
Sunt asemeni ca forma si culoare cu sparanghelul dar mai subtiri si cu alta textura.
Urzicile tinere ce pe partea inferioara a frunzei este de culoare liliachie tot la fel culese, 2-3 noduri.
Procedam la curatarea legumelor (ceapa, morcov, ardei) si a curpeniilor adunati si ii calim in tigaie dar sa urmarim a nu deveni lipiciosisau prea caliti.
Venim cu cortofii dati pe din doua si in alta oala dam drumul la fiert ciorba.
Dupa doua clocote bune punem urzicile spalate si curatate.
Spre sfarsitul ciorbei acrim cu bors, saram si punem cescuta de bolion.
De post se serveste ca atare iar de dulce se poate adauga smantana jumari sau omleta taiata marunt. Nelipsit este ardeiul iute.
Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Lasagna - delicios si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii