Curpanul este o planta salbatica cataratoare care se intinde pe suprafete mari asemanator rugului de mur. In primele 3-4 sasptamani de primavara, atunci cand totul porneste la viata, prin catini, prin tufisuri in locuri greu accesibile cautam lastarii de curpan si odata gasiti luam de la ei numai varfurile 2-3 noduri.
Sunt asemeni ca forma si culoare cu sparanghelul dar mai subtiri si cu alta textura.
Urzicile tinere ce pe partea inferioara a frunzei este de culoare liliachie tot la fel culese, 2-3 noduri.
Procedam la curatarea legumelor (ceapa, morcov, ardei) si a curpeniilor adunati si ii calim in tigaie dar sa urmarim a nu deveni lipiciosisau prea caliti.
Venim cu cortofii dati pe din doua si in alta oala dam drumul la fiert ciorba.
Dupa doua clocote bune punem urzicile spalate si curatate.
Spre sfarsitul ciorbei acrim cu bors, saram si punem cescuta de bolion.
De post se serveste ca atare iar de dulce se poate adauga smantana jumari sau omleta taiata marunt. Nelipsit este ardeiul iute.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii