Ciorba de curcan

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ciorba de curcan

Ingrediente

  • 1 piept de curcan de tara
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 bucata radacina de telina
  • 2 fire ceapa verde
  • 500 gr smantana cu grad scazut de grasime
  • 5 oua
  • bors acru dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1 legatura de leustean
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa, sare si capatana de usturoi. Cand carnea este aproape fiarta, se scoate, se strecoara supa, se taie carnea in cubulete si se pune iarasi la fiert in supa rezultata. Se adauga peste supa ceapa verde toacata marunt, morcovul felii cat de mari va place, radacina de patrunjel si telina taiate marunt, ardeiul gras tocat, cartofii taiati cuburi si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se adauga bors acru, sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca cateva minute, nu mai mult de cinci minute si se opreste focul.
Intr-un vas, se pun ouale si se mixeaza, se adauga smantana si se continua mixarea. Se ia cu polonicul ciorba din oala si se pune peste smantana, amestecand usor sa nu se branzeasca smantana si apoi se toarna in oala cu ciorba, amestecandu-se usor. La final, se adauga leustean tocat marunt. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Ciorba de varza cu os de vitel
Bucataras.RO

Ciorba de varza cu os de vitel

 O ciorba usoara de varza se prepara rapid. Este numai buna in acest sezon.

Ciorba de varza cu os de vitel
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat