Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • un sfert de telina
  • 1 pastarnac
  • 2 rosii
  • o cana suc de rosii
  • zeama de varza (cantitatea de zeama de varza nu este batuta in cuie.........fiecare potriveste gustul de acru dupa preferinte)
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel uscat
  • leusean verde
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se curata, se spala si apoi se taie zarzavatul(morcovul se taie rondele, ceapa se taie marunt,telina si pastarnacul cubulete ).Zarzavatul se pune intr-o oala ,se adauga apa cat sa-l depaseasca si uleiul.Se lasa sa fiarba circa 5 min. ,timp in care ne ocupam de cartofi..............ii curatam, ii spalam , ii taiem cubulete mai mari si apoi ii "aruncam" in oala cu zarzavat unde mai adaugam patrunjelul uscat, rosiile decojite si taiate cubulete mici si condimentam cu sare si piper macinat dupa gust.( nu foarte mult pentru ca vine si zeama de varza cu aportul ei de sare) si se lasa la fiert.Daca este cazul mai putem adauga apa.
Separat fierbem, circa 10 min, zeama de varza.
Cand totul este fiert se adauga sucul de rosii si zeama de varza .Se mai lasa la fiert circa 5 min.
In timp ce ciorba fierbe scoatem din oala 2-3 polonice de zeama si lasam sa se racoreasca.Intr-un bol batem bine ouale pe care le amestecam apoi cu smantana dupa care rasturnam acest amestec peste zeama racorita.Amestecam bine si rasturnam amestecul in oala cu ciorba. Tragem oala cu ciorba de pe foc si aromatizam cu leustean.
Se serveste fierbinte alaturi de un ardei iute sau o ceapa rosie.
Dupa preferinte se mai poate adauga si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia