Ceapa se curata si se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare. Intr-o oala de cca. 4 litri se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, morcovul, afumatura si boabele de piper. Se acopera cu un capac, se lasa sa se inabuse bine dupa care se adauga 2, 5 l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba acoperit.
Cand afumatura este aproape fiarta se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Dupa 20 min, cartofii s-au fiert si se adauga zeama de varza sau borsul, eventual fierte separat, sarea si la sfarsit patrunjelul ales, spalat si tocat marunt. Se stinge focul si se lasa sa stea 5 min.
Ouale se bat bine cu putina apa rece si se amesteca incet in ciorba in asa fel incat sa nu se coaguleze ci doar sa tulbure ciorba.
Se serveste fierbinte cu smantana si ceapa verde sau ardei iute alaturi. Pofta buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii