Ceapa se curata si se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare. Intr-o oala de cca. 4 litri se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, morcovul, afumatura si boabele de piper. Se acopera cu un capac, se lasa sa se inabuse bine dupa care se adauga 2, 5 l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba acoperit.
Cand afumatura este aproape fiarta se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Dupa 20 min, cartofii s-au fiert si se adauga zeama de varza sau borsul, eventual fierte separat, sarea si la sfarsit patrunjelul ales, spalat si tocat marunt. Se stinge focul si se lasa sa stea 5 min.
Ouale se bat bine cu putina apa rece si se amesteca incet in ciorba in asa fel incat sa nu se coaguleze ci doar sa tulbure ciorba.
Se serveste fierbinte cu smantana si ceapa verde sau ardei iute alaturi. Pofta buna!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateVa prezint un desert clasic si anume, salam de biscuiti .Exista multe retete a acestui salam,insa eu o fac dupa metoda...
Desert salam de biscuiti cu arahide si nuciUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii