Ciorba cu ardei umplut

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie
Ciorba cu ardei umplut

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 200 g orez
  • 1 ceapa alba medie
  • 1 lgt pasa de ardei
  • sare, piper
  • ardei gras
  • 2 rosii potrivite
  • 2 morcovi
  • 500 ml bulion
  • sare
  • frunze de telina

Mod de preparare

Ardeii trebuie sa fie aproximativ de aceeasi marime, Se spala, se curata de cotor si seminte taind ca un capac pentru a ramane ardeiul intreg, apoi se spala din nou si se lasa sa se scurga bine de apa.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul bine spalat, ceapa taiata marunt, pasa de ardei si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se umplu ardeii cu carnea tocata, lasand gol cam de un deget. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri si se pun sub forma de capac in ardei.

Intr-o oala incapatoare se aseaza ardeii unul langa celalalt apoi se toarna apa sa-i acopere bine. Se aseaza oala pe foc si se lasa sa fiarba. Se spumeaza cat este nevoie.

Morcovii se curata, se taie in doua si se pun in oala. Se adauga in apa sare cat este nevoie. Cand este fiarta carnea se adauga bulionul si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se stinge focul si se pun frunzele de telina apoi se acopera cu un capac pentru a se imbina aromele.

Se poate servi atat simpla cat si cu smantana. este foarte gustoasa ciorba!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia