Ciorba cu ardei umplut

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie
Ciorba cu ardei umplut

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 200 g orez
  • 1 ceapa alba medie
  • 1 lgt pasa de ardei
  • sare, piper
  • ardei gras
  • 2 rosii potrivite
  • 2 morcovi
  • 500 ml bulion
  • sare
  • frunze de telina

Mod de preparare

Ardeii trebuie sa fie aproximativ de aceeasi marime, Se spala, se curata de cotor si seminte taind ca un capac pentru a ramane ardeiul intreg, apoi se spala din nou si se lasa sa se scurga bine de apa.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul bine spalat, ceapa taiata marunt, pasa de ardei si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se umplu ardeii cu carnea tocata, lasand gol cam de un deget. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri si se pun sub forma de capac in ardei.

Intr-o oala incapatoare se aseaza ardeii unul langa celalalt apoi se toarna apa sa-i acopere bine. Se aseaza oala pe foc si se lasa sa fiarba. Se spumeaza cat este nevoie.

Morcovii se curata, se taie in doua si se pun in oala. Se adauga in apa sare cat este nevoie. Cand este fiarta carnea se adauga bulionul si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se stinge focul si se pun frunzele de telina apoi se acopera cu un capac pentru a se imbina aromele.

Se poate servi atat simpla cat si cu smantana. este foarte gustoasa ciorba!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie