Ciorba cu ardei umplut

Postat pe: 16-10-2016
(1)

Ingrediente

1 kg carne tocata de porc
200 g orez
1 ceapa alba medie
1 lgt pasa de ardei
sare, piper
ardei gras
2 rosii potrivite
2 morcovi
500 ml bulion
sare
frunze de telina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Timp gatire

GĂTIRE

1h:15min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Ardeii trebuie sa fie aproximativ de aceeasi marime, Se spala, se curata de cotor si seminte taind ca un capac pentru a ramane ardeiul intreg, apoi se spala din nou si se lasa sa se scurga bine de apa.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul bine spalat, ceapa taiata marunt, pasa de ardei si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se umplu ardeii cu carnea tocata, lasand gol cam de un deget. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri si se pun sub forma de capac in ardei.

Intr-o oala incapatoare se aseaza ardeii unul langa celalalt apoi se toarna apa sa-i acopere bine. Se aseaza oala pe foc si se lasa sa fiarba. Se spumeaza cat este nevoie.

Morcovii se curata, se taie in doua si se pun in oala. Se adauga in apa sare cat este nevoie. Cand este fiarta carnea se adauga bulionul si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se stinge focul si se pun frunzele de telina apoi se acopera cu un capac pentru a se imbina aromele.

Se poate servi atat simpla cat si cu smantana. este foarte gustoasa ciorba!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba cu ardei umplut" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Vasile Anghel
•  10.05.2017 12:50:05

În apă se bagă doar morcov, bulion și frunze de țelină, fără alte legume? Mă-ndoiesc.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba cu ardei umplut