Bulion de Pui

Complexitate
redusa
Bulion de Pui

Ingrediente

  • Pentru 1 litru :
  • -1 pui taiat bucati sau 1 carcasa de pui
  • -1 ceapa, taiata in sferturi
  • -1 morcov mare, curatat si taiat in bacati
  • -8-10 boabe de piper
  • -1 tulpina de telina, taiata bucatele
  • -2 foi de dafin
  • -1/2 lingurita sare
  • Se poate imbunatatii gustul, dupa dorinta Eu am pus mai multi morcovi, patrunjel radacina, telina radacina

Mod de preparare

Puneti intr-o oala 2 l apa si toata ingredientele. Dati in clocot, la foc mare, apoi micsorati focul la mic. Lasati sa fiarba incet, 2-4 ore, acoperind oala partial cu un capac si indepartand mereu spuma care se formeaza.

Strecurati. Daca zeama nu este limpede, treceti-o din nou prin strecuratoare, peste care puneti o bucata de tifon, ce va retina suspensiile.

Lasati bulionul de pui la racit, apoi indepartati grasimea de deasupra, cu o lingura. Zarzavatul si carnea le folositi la alte preparate.

Se toarna rece, in borcane cu filet si se pot pastra la frigider cateva saptamani. Sau, se pune bulionul de pui, in cutii de plastic cu capac, ce pot fi tinute la congelator 1-2 luni. Se mai pot folosi formele pentru gheata, puse in congelator.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cremes A la Cluj
5
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj