Bors taranesc de perisoare

Postat pe: 09-11-2018
(0)

Ingrediente

Pentru perişoare:
750 g carne tocată amestec porc şi vită
1 ceapă
cimbru uscat
mărar proaspăt
Pentru ciorbă:
1 ceapă
2 morcovi
sare
1 păstârnac
piper
1 pătrunjel
1 ţelină mică
200 g mazăre congelată
200 g fasole verde congelată
2 cartofi
1 l borş
200 ml smântână pentru gătit
2 linguri pastă de tomate
sare
piper
boia dulce
ulei
leuştean proaspăt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:15min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Se curăţă legumele, se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă.
Carnea se amestecă cu ceapa tocată foarte mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar tocat. Se omogenizează bine compoziţia şi se formează perişoare care se pun la fiert peste legume.
Cand perişoarele sunt aproape gata, se pun cartofii tăiaţi în cubuleţe şi se continuă fierberea.
După ce aproape au fiert şi cartofii, se adaugă borşul clocotit, mazărea şi fasolea verde, pasta de tomate, sare, piper şi boia. Se lasă să mai fiarbă 10 minute, după care se stinge focul, se adaugă smântâna şi leuşteanul tocat.
Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bors taranesc de perisoare" nu uita sa ii faci un review.

Observatii


Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bors taranesc de perisoare