Bors Rusesc cu Varza Murata

Complexitate
redusa
Bors Rusesc cu Varza Murata

Ingrediente

  • -400 g varza tocata murata
  • -3 cepe
  • -3 linguri pasta / bulion gros, de rosii
  • -3 linguri pasta de gogosari
  • -2- 3 morcovi
  • -2 radacini de patrunjel
  • -500 g carne de vita / manzat / porc, cu os
  • -oase de vita cu maduva
  • -2 frunze de dafin
  • -3 cartofi
  • -100 ml ulei de floarea soarelui
  • -1 legatura de ceapa verde
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 legatura de marar verde
  • -sare
  • -piper
  • Pentru servit
  • -smantana, optional
  • -salata de praz sau ceapa, optional
  • -ardei iute, proaspat sau murat, optional
  • -hrean proaspat ras amestecat cu smantana groasa, dupa gust (optional)

Mod de preparare

Am folosit varza tocata murata pregatita dupa reteta Varza tocata, murata, in stil bucovinean.

Scurgeti bine varza murata, apoi puneti-o la calit in ulei, amestecand mereu, pana ce incepe sa se rumeneasca Adaugati 2 cepe tocata marunt si caliti in continuare pana ce ceapa devine translucida. Spre sfarsit adaugati pasta / bulionul de rosii si de gogosari, omogenizati, lasati inca 2 min pe foc si dati deoparte.

Separat, caliti morcovii si patrunjelul, taiate rondele, amestecand, pana se inmoaie si adaugati peste varza. Spalati carnea si oasele cu maduva, apoi puneti-le la fiert in apa rece (apa sa treaca cu 2- 3 degete peste carne).

Cand apa incepe sa clocoteasca, indepartati spuma, apoi adaugati frunzele de dafin si 1 ceapa taiata in patru. Fierbeti acoperit, la foc mic, pana cand carnea este facuta, moale si se desprinde de os. Scoateti carnea din zeama, lasati sa se racoreasca, desprindeti-o de pe os, taiati-o cubulete si dati deoparte.
Indepartati ceapa si dafinul, repuneti oala cu zeama pe foc, adaugati cubuletele de cartofi si lasati sa fiarba, la foc mic pentru 10 min.

Adaugati amestecul cu varza, bucatelele de carne, aduceti la punctul de fierbere, micsorati flacara si lasati pe foc, inca 10 min sau pana cand legumele sunt facute.

La sfarsit, poriviti gustul de sare si piper, adaugati ceapa verde taiata rondele si frunzele de patrunjel, marar, tocate marunt, retrageti imediat de pe foc si lasati vasul acoperit, circa 10 min, cat sa se patrunda bine aromele.

Serviti cat este calda, simpla, presarata cu marar verde sau cu smantana (optional). Se poate consuma impreuna cu o salata de praz sau ceapa ori ardei iute (proaspat sau murat). Se potriveste foarte bine, servita cu hrean proaspat ras, amestecat cu smantana groasa, intr-un sos dulce- iute, foarte tentant.
Acesta bors rusesc traditional este aromat si putin acrisoar.
El se prepara cu * varza tocata murata si nu cu varza murata la butoi si apoi tocata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!