Se pun taritele si malaiul la inmuiat cu apa calduta, intr-o putina mica, intr-un borcan mare de sticla sau intr-un vas de pamint, si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta.
Se amesteca bine, se acopera, se lasa 5—6 ore, dupa care se adauga hustele sau maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si pwtina apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa dospeasca.
Maiaua se adauga in vas cind compozitia este abia calduta, sa nu se opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga piinea neagra prajita, crenguta de visin, eventual si marar uscat si se pastreaza la loc cald.
Dupa 24 de ore, cind borsul s-a limpezit, se stoarce piinea si se scoate. Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas si se pastreaza la rece.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraE sezonul fructelor de padure si trebuie sa profitam de ele pentru ca sunt atat de bune, iar dulceata merge grozav langa...
Desert dulceata de afineNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii