Se pun taritele si malaiul la inmuiat cu apa calduta, intr-o putina mica, intr-un borcan mare de sticla sau intr-un vas de pamint, si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta.
Se amesteca bine, se acopera, se lasa 5—6 ore, dupa care se adauga hustele sau maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si pwtina apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa dospeasca.
Maiaua se adauga in vas cind compozitia este abia calduta, sa nu se opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga piinea neagra prajita, crenguta de visin, eventual si marar uscat si se pastreaza la loc cald.
Dupa 24 de ore, cind borsul s-a limpezit, se stoarce piinea si se scoate. Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas si se pastreaza la rece.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii