Bors de peste

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors de peste

Ingrediente

  • -1,5 kg peste (crap)
  • -1 gogosar
  • -1 ardei capia
  • -1 ardei gras verde
  • -1 bucata vanata long purple
  • -2 bucati morcov
  • -1 plic bors
  • -1 lingurita condimente cu gust de legume
  • -sare dupa gust
  • -1 legatura de patrunjel
  • -2 linguri ulei
  • -1 kg cartofi
  • -1 kg rosii

Mod de preparare

Se curata pestele, se portioneaza, se spala si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se lasa sa traga doua, trei clocote, pana cand pestele se fierbe, insa trebuie avut grija sa nu fiarba prea mult sa se imprastie in oala.
Se scoate pestele pe un platou si se strecoara supa obtinuta; in supa se pun cartofii, tocati cuburi potrivite si se pun la fiert la foc potrivit.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; cand ceapa isi schimba culoarea, se adauga gogosarul tocat, ardeiul capia tocat, ardeiul verde tocat ,morcovul tocat, vanata feliata in felii fine, condiment cu gust de legume si se lasa la foc mic, sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Se fierbe incet, pret de cateva minute, apoi se toarna acest mix de legume in oala cu supa si cartofi. Se continua fierberea, pana legumele sunt patrunse foarte bine; se mai adauga sare dupa gust, bors maggi dupa gust, se lasa sa traga doua, trei clocote si se opreste focul. Se presara patrunjel tocat marunt.
Se pune bors in farfurie si peste bors, se va aseza cate o bucata de peste fiert. A nu se pune carnea in oala cu bors, deoarece exista riscul ca oasele sa se imprasite si asa sa fie o adevarata aventura, atunci cand vrei sa manaci bors de peste.

Se serveste cu ardei iute. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Spaghete integrale cu legume si  ton
Bucataras.RO

Spaghete integrale cu legume si ton

Bune, gustoase, sanatoase !

Spaghete integrale cu legume si ton
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)