Bors de peste

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors de peste

Ingrediente

  • -1,5 kg peste (crap)
  • -1 gogosar
  • -1 ardei capia
  • -1 ardei gras verde
  • -1 bucata vanata long purple
  • -2 bucati morcov
  • -1 plic bors
  • -1 lingurita condimente cu gust de legume
  • -sare dupa gust
  • -1 legatura de patrunjel
  • -2 linguri ulei
  • -1 kg cartofi
  • -1 kg rosii

Mod de preparare

Se curata pestele, se portioneaza, se spala si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se lasa sa traga doua, trei clocote, pana cand pestele se fierbe, insa trebuie avut grija sa nu fiarba prea mult sa se imprastie in oala.
Se scoate pestele pe un platou si se strecoara supa obtinuta; in supa se pun cartofii, tocati cuburi potrivite si se pun la fiert la foc potrivit.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; cand ceapa isi schimba culoarea, se adauga gogosarul tocat, ardeiul capia tocat, ardeiul verde tocat ,morcovul tocat, vanata feliata in felii fine, condiment cu gust de legume si se lasa la foc mic, sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Se fierbe incet, pret de cateva minute, apoi se toarna acest mix de legume in oala cu supa si cartofi. Se continua fierberea, pana legumele sunt patrunse foarte bine; se mai adauga sare dupa gust, bors maggi dupa gust, se lasa sa traga doua, trei clocote si se opreste focul. Se presara patrunjel tocat marunt.
Se pune bors in farfurie si peste bors, se va aseza cate o bucata de peste fiert. A nu se pune carnea in oala cu bors, deoarece exista riscul ca oasele sa se imprasite si asa sa fie o adevarata aventura, atunci cand vrei sa manaci bors de peste.

Se serveste cu ardei iute. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Bucataras.RO

Ghiveci cu carnati in vas Zepter

Un mare avantaj gatitul in vasele Zepter! Cine detine un astfel de vas, stie exact despre ce vorbesc. Iata o alta mancare...

Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate