Bors de peste

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors de peste

Ingrediente

  • -1,5 kg peste (crap)
  • -1 gogosar
  • -1 ardei capia
  • -1 ardei gras verde
  • -1 bucata vanata long purple
  • -2 bucati morcov
  • -1 plic bors
  • -1 lingurita condimente cu gust de legume
  • -sare dupa gust
  • -1 legatura de patrunjel
  • -2 linguri ulei
  • -1 kg cartofi
  • -1 kg rosii

Mod de preparare

Se curata pestele, se portioneaza, se spala si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se lasa sa traga doua, trei clocote, pana cand pestele se fierbe, insa trebuie avut grija sa nu fiarba prea mult sa se imprastie in oala.
Se scoate pestele pe un platou si se strecoara supa obtinuta; in supa se pun cartofii, tocati cuburi potrivite si se pun la fiert la foc potrivit.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; cand ceapa isi schimba culoarea, se adauga gogosarul tocat, ardeiul capia tocat, ardeiul verde tocat ,morcovul tocat, vanata feliata in felii fine, condiment cu gust de legume si se lasa la foc mic, sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Se fierbe incet, pret de cateva minute, apoi se toarna acest mix de legume in oala cu supa si cartofi. Se continua fierberea, pana legumele sunt patrunse foarte bine; se mai adauga sare dupa gust, bors maggi dupa gust, se lasa sa traga doua, trei clocote si se opreste focul. Se presara patrunjel tocat marunt.
Se pune bors in farfurie si peste bors, se va aseza cate o bucata de peste fiert. A nu se pune carnea in oala cu bors, deoarece exista riscul ca oasele sa se imprasite si asa sa fie o adevarata aventura, atunci cand vrei sa manaci bors de peste.

Se serveste cu ardei iute. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia