Bogracs

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
ridicata
Bogracs

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • pentru un ceaun de 8 litri
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 4 ardei mari rosii, verzi, galbeni (cum ai)
  • boia de ardei dulce
  • 8 bucati costita afumata
  • 1 kg carne porc pulpa
  • 500 gr piept de pui
  • 4 rosii mari zemoase
  • 1 kg cartofi
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Cureti ceapa, morcovii, ardeii, le speli si le tai marunt. Pui in ceaun uleiul sa se incinga, apoi pui legumele la calit. Cand s-au calit putin, adaugi boiaua si rosiile curatate de coaja si taiate marunt si pui si carnea de porc taiata cubulete si costita afumata. Le lasi sa se inabuse cam 5 minute si apoi adaugi 2 litri de apa si lasi sa fiarba pe jumatate carnea. Apoi se adauga carnea de pui, taiata cubulete si se lasa sa fiarba bine carnea. Cand e carnea aproape fiarta, pui cartofii curatati si taiati in cuburi si intre timp, pregatesti galustele din cele 3 oua si faina si putin patrunjel taiat fin (pentru aspect).
Le dai forma dorita la galuste si le lasi la fiert cam 7-8 minute. Inainte de a lua ceaunul de pe foc, pui condimentele: sare, piper, delikat si la urma, frunzele de patrunjel taiate marunt.

Se serveste calda cu ardei iute (cui ii place).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc