Lichior de Ciocolata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Lichior de Ciocolata

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4-6 linguri cacao (calitate buna)
  • 300 ml alcool rafinat sau vodca (daca nu va place sa fie prea tare)

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu cacaua, se pune apoi apa calduta ca sa se amestece mai bine cu cacaua si se pune pe aragaz. Se fierbe 2 minute (pana se topeste zaharul). Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga alcoolul.

Eu, de regula, las sa se raceasca bine pentru ca nu adaug alcoolul dupa reteta. Il pun dupa gust si daca lichiorul nu este destul de rece, nu il pot drege destul de bine. Asta este o metoda rapida de a pregati ceva bun in cazul in care avem musafiri neasteptati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa