Fiind o dupa-amiaza mai racoroasa m-am gandit sa prepar o bauturica numai buna si calduta care sa ne relaxeze. Asa ca m-am pus pe treaba. Punem laptele in oala (de lapte) sau ceaun (in cazul meu) la foc mic.
Separat, intr-o canita amestecam pudra de roscove cu zaharul. Daca vreti, puteti renunta la zahar pentru ca laptele si praful sunt destul de dulci natural sau puteti opta pentru o lingurita de miere, care aduce organismului mai multe beneficii decat zaharul.
Cand laptele s-a infierbantat binisor, lua 2-3 linguri de lapte si le punem in canita peste prafuri. Mestecam pana la omogenizare, mai punem 2-3 linguri de lapte (amestecam din nou) si turnam compozitia peste laptele din ceaun.
Mai lasam un pic pe foc sa se imprieteneasca compozitiile, amestecand usor, apoi oprim.
Il servim simplu sau alaturi de o prajiturica, un biscuite sau cereale.
Merge foarte bine la micul dejun si poate fi consumat fara restrictii si de copii.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAzi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...
Frappuccino cu frisca si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii