Batoane granola cu ciocolata, nuci si fructe uscate - o gustare sanatoasa si energizanta

Batoanele granola cu ciocolata, nuci si fructe uscate sunt o gustare sanatoasa si energizanta, perfecta pentru micul dejun sau intre mese. Se prepara rapid si se pot pastra cateva zile la frigider.

Batoane granola cu ciocolata, nuci si fructe uscate - o gustare sanatoasa si energizanta

Ingrediente

  • 200 g fulgi de ovaz
  • 100 g nuci (alune, migdale sau caju, tocate grosier)
  • 80 g fructe uscate (stafide, merisoare, caise uscate taiate cubulete)
  • 50 g ciocolata neagra sau cu lapte, topita
  • 80 g miere sau sirop de artar
  • 40 g unt sau ulei de cocos
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-o tigaie, prajeste usor fulgii de ovaz si nucile pentru a intensifica aroma. Intr-o craticioara, incalzeste mierea si untul pana devin lichide, apoi adauga extractul de vanilie. Amesteca fulgii de ovaz, nucile si fructele uscate intr-un bol mare. Toarna amestecul lichid peste ele si combina bine. Transfera compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, preseaza uniform si lasa la rece 1-2 ore. Taie batoane si decoreaza cu ciocolata topita, lasand sa se intareasca inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici