Tort aperitiv cu crema de branza si somon

Postat pe: 22-01-2017
(0)

Ingrediente

Blat galben:
2 oua,2 linguri de ulei,1 lingura smantana,2 linguri faina,5-6 masline negre taiate felii,1 lingurita praf de copt.
Blat verde:
2 oua,2linguri ulei,1 lingura de smantana,2 linguri de faina,1 lingurita praf de copt,2 linguri de spanac.
Blat portocaliu:
2 oua,2 linguri ulei,1 lingura smantana,2 linguri de faina,1 lingurita praf de copt,1 lingura pasta de rosii (sau ardei)
Umplutura:
200 gr branza feta,3 linguri de smantana,1/2 ardei rosu,1/2 ardei verde,100 gr somon afumat,
Decor:
200 gr branza topita,2 linguri smanatana,2-3 linguri cascaval ras

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Galbenusurile se freaca cu smantana, uleiul, praful de copt, sare si apoi, se adauga ingredientul colorant (maslinele, pasta de tomate sau spanacul). Fiecare blat se coace separat, intr-o forma patrata de 25/25 cm.
Crema:
Branza si smantana se amesteca bine, adaugam somonul taiat marunt. Impartim crema in doua parti egale. In jumatate, adaugam ardei verde tocat marunt si in cealalta jumatate, adaugam ardeiul rosu.
Punem la baza blatul cu masline, crema cu ardei verde, asezam blatul cu spanac si apoi, crema cu ardei rosu. Deasupra, asezam blatul portocaliu. Acoperim cu crema din branza topita si apoi, decoram dupa plac si imaginatie. Cateva frunze de marar si patrunjel, un omulet de zapada din felii de ou fiert, au fost decorul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort aperitiv cu crema de branza si somon" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort aperitiv cu crema de branza si somon