Tort aperitiv cu crema de branza si somon

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv cu crema de branza si somon

Ingrediente

  • Blat galben:
  • 2 oua,2 linguri de ulei,1 lingura smantana,2 linguri faina,5-6 masline negre taiate felii,1 lingurita praf de copt.
  • Blat verde:
  • 2 oua,2linguri ulei,1 lingura de smantana,2 linguri de faina,1 lingurita praf de copt,2 linguri de spanac.
  • Blat portocaliu:
  • 2 oua,2 linguri ulei,1 lingura smantana,2 linguri de faina,1 lingurita praf de copt,1 lingura pasta de rosii (sau ardei)
  • Umplutura:
  • 200 gr branza feta,3 linguri de smantana,1/2 ardei rosu,1/2 ardei verde,100 gr somon afumat,
  • Decor:
  • 200 gr branza topita,2 linguri smanatana,2-3 linguri cascaval ras

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu smantana, uleiul, praful de copt, sare si apoi, se adauga ingredientul colorant (maslinele, pasta de tomate sau spanacul). Fiecare blat se coace separat, intr-o forma patrata de 25/25 cm.
Crema:
Branza si smantana se amesteca bine, adaugam somonul taiat marunt. Impartim crema in doua parti egale. In jumatate, adaugam ardei verde tocat marunt si in cealalta jumatate, adaugam ardeiul rosu.
Punem la baza blatul cu masline, crema cu ardei verde, asezam blatul cu spanac si apoi, crema cu ardei rosu. Deasupra, asezam blatul portocaliu. Acoperim cu crema din branza topita si apoi, decoram dupa plac si imaginatie. Cateva frunze de marar si patrunjel, un omulet de zapada din felii de ou fiert, au fost decorul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa