Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcan

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcan

Ingrediente

  • 250 g sunca afumata din piept de curcan (feliata)
  • 350 g cascaval feliat, nu prea gros
  • 1 lingura unt pentru uns forma
  • 1 morcov mediu
  • 3 ardei grasi medii (rosu, verde, galben)
  • 2 linguri oregano uscat
  • 1/2 lingura vegeta
  • 250 ml apa
  • 250 g mozzarella (nefeliat)

Mod de preparare

Terina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase, cu care ne putem rasfata si impresiona prietenii sau rudele, atat la mesele festive cat si de Sarbatori.
Dupa mine, cea mai gustoasa terina este cea cu legume. Eu am folosit ardei grasi colorati si morcov. Pentru o aroma placuta am presarat oregano uscat.
Mai intai ne vom ocupa de legume. Ardeii grasi dupa ce au fost curatati de seminte si codite, ii vom taia in 3, iar morcovul dupa ce a fost curatat de coaja si spalat, se va taia in fasii nu prea subtiri si se vor inabusi toate in putina apa cu vegeta, pana legumele se inmoaie putin. Stingem focul, le scoatem intr-o strecuratoare si le vom lasa pana se va scurge totata apa, apoi le vom pune pe prosoape de hartie. Terina am pus-o intr-o forma de yena dreptunghiulara cu dimensiunile 12 x 22cm ( 7 cm inaltimea), foarte potrivita pentru cantitatile folosite in reteta mea. Forma in care vom face terina o vom unge cu unt si o vom tapeta cu cascaval, acoperind toata suprafata, iar la fundul formei vom pune doua straturi de cascaval. E bine sa urmariti si pozele pe etape, care va vor fi de folos.
Dupa ce am pus primul strat de cascaval vom pune un strat de sunca si presaram oregano, apoi un strat de morcov feliat si acoperim din nou cu un strat, dar de data aceasta cu mozzarella, care fiind mai greu de feliat este putin mai gros. Peste mozzarella punem un strat de ardei grasi colorati peste care am presarat din nou oregano. Deasupra am pus din nou un strat de sunca, apoi un strat de mozzarella, iar la sfarsit am pus ultimul strat este de cascaval. Deci dupa cum observati, am alternat intre toate ingredientele de mai sus.

La sfarsit o vom da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 15 minute, pana cand cascavalul va incepe sa se topeasca si vom observa ca legumele si sunca, nu mai sunt vizibele ca inainte de a da terina la cuptor. Dupa ce scoatem din cuptor terina noastra, o vom lasa sa se raceasca bine, dupa care o vom felia, dupa preferinte. Eu am taiat-o felii nu prea groase, care au avut un aspect deosebit de frumos, dar nu mai spun de gustul ei aromat conferit de legume si oregano. Deci puteti sa incercati cu incredere si sa va rasfatati familia sau sa va uimiti musafirii cu astfel de delicatete...!
Va doresc: Pofta buna!
Specific: Romania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia