Terina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase, cu care ne putem rasfata si impresiona prietenii sau rudele, atat la mesele festive cat si de Sarbatori.
Dupa mine, cea mai gustoasa terina este cea cu legume. Eu am folosit ardei grasi colorati si morcov. Pentru o aroma placuta am presarat oregano uscat.
Mai intai ne vom ocupa de legume. Ardeii grasi dupa ce au fost curatati de seminte si codite, ii vom taia in 3, iar morcovul dupa ce a fost curatat de coaja si spalat, se va taia in fasii nu prea subtiri si se vor inabusi toate in putina apa cu vegeta, pana legumele se inmoaie putin. Stingem focul, le scoatem intr-o strecuratoare si le vom lasa pana se va scurge totata apa, apoi le vom pune pe prosoape de hartie. Terina am pus-o intr-o forma de yena dreptunghiulara cu dimensiunile 12 x 22cm ( 7 cm inaltimea), foarte potrivita pentru cantitatile folosite in reteta mea. Forma in care vom face terina o vom unge cu unt si o vom tapeta cu cascaval, acoperind toata suprafata, iar la fundul formei vom pune doua straturi de cascaval. E bine sa urmariti si pozele pe etape, care va vor fi de folos.
Dupa ce am pus primul strat de cascaval vom pune un strat de sunca si presaram oregano, apoi un strat de morcov feliat si acoperim din nou cu un strat, dar de data aceasta cu mozzarella, care fiind mai greu de feliat este putin mai gros. Peste mozzarella punem un strat de ardei grasi colorati peste care am presarat din nou oregano. Deasupra am pus din nou un strat de sunca, apoi un strat de mozzarella, iar la sfarsit am pus ultimul strat este de cascaval. Deci dupa cum observati, am alternat intre toate ingredientele de mai sus.
La sfarsit o vom da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 15 minute, pana cand cascavalul va incepe sa se topeasca si vom observa ca legumele si sunca, nu mai sunt vizibele ca inainte de a da terina la cuptor. Dupa ce scoatem din cuptor terina noastra, o vom lasa sa se raceasca bine, dupa care o vom felia, dupa preferinte. Eu am taiat-o felii nu prea groase, care au avut un aspect deosebit de frumos, dar nu mai spun de gustul ei aromat conferit de legume si oregano. Deci puteti sa incercati cu incredere si sa va rasfatati familia sau sa va uimiti musafirii cu astfel de delicatete...!
Va doresc: Pofta buna!
Specific: Romania
Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...
Tort cu clementine si migdaleTort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Comentarii