Se prepara blatul tartei din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decact cel al formei in care o coacem. Se unge o forma de tarta cu un pic de ule,i apoi se asaza foaia de tarta, se inteapa pe alocuri cu o furculita. Se bat ouale cu telemeaua maruntita si se pun peste blat.
Frunzele de spanac se dau intr-un clocot de apa cu sare, apoi se scurg, se trec sub jet de apa rece, pentru a -si pastra culoarea frumoasa si se toaca marunt cu un cutit, apoi se caleste un pic intr-un strop de ulei de masline in care am prajit 2 catei de usturoi. Se da de pe foc, se pune marar verde tocat fin. Se pune peste amestecul de branza, stratul de spanac care s-a racit un pic, apoi se pun cateva fasii de aluat, oprit din aluatul de tarta, se ung cu galbenusul de ou, se presara chimenul, apoi, in fiecare patrat format din fasiile de blat, se sparge cate un ou de prepelita. Se da la cuptorul incins 10 minute, la foc iute, apoi inca 15 minute la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii