Tarta morarului

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarta morarului

Ingrediente

  • Ingrediente blat tarta:
  • 175 g faina alba
  • 100 g faina de porumb (malai grisat)
  • 100 gunt( margarina)
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingurita de amestec ierburi de Provence
  • Umplutura:
  • 3 oua de casa
  • 200 g telemea
  • 250 g frunze de spanac proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • o lingurita de legume deshidratate
  • plante de Provence
  • sare
  • marar verde
  • uns:
  • un galbenus
  • o lingurita de chimen
  • 4-5 oua de prepelita
  • cateva fasii de blat, taiate la latimea de 1 cm

Mod de preparare

Se prepara blatul tartei din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decact cel al formei in care o coacem. Se unge o forma de tarta cu un pic de ule,i apoi se asaza foaia de tarta, se inteapa pe alocuri cu o furculita. Se bat ouale cu telemeaua maruntita si se pun peste blat.
Frunzele de spanac se dau intr-un clocot de apa cu sare, apoi se scurg, se trec sub jet de apa rece, pentru a -si pastra culoarea frumoasa si se toaca marunt cu un cutit, apoi se caleste un pic intr-un strop de ulei de masline in care am prajit 2 catei de usturoi. Se da de pe foc, se pune marar verde tocat fin. Se pune peste amestecul de branza, stratul de spanac care s-a racit un pic, apoi se pun cateva fasii de aluat, oprit din aluatul de tarta, se ung cu galbenusul de ou, se presara chimenul, apoi, in fiecare patrat format din fasiile de blat, se sparge cate un ou de prepelita. Se da la cuptorul incins 10 minute, la foc iute, apoi inca 15 minute la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Tocana de toamna

Tocana de toamna

Tocana de toamna
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura cu Blat de Bezea
4
Dulciuri

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Culinar.RO

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia