Tarta cu dovlecei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu dovlecei

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr sana
  • 250 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 dovlecei micuti
  • 300 gr mozzarella
  • 5-6 linguri parmezan ras
  • 2 rosii
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:
Eu am pregatit o cantitate mai mare de aluat, pentru ca am mai pregatit ceva ( o sa va arat zilele urmatoare), dar daca vreti sa faceti aluat doar pentru tarta, e suficient sa il pregatiti din 250 gr. faina si micsorati si cantitatile celorlalte ingrediente.
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea.
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina.
Incepem sa amestecam, adaugam sana.
Apa calduta o turnam treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicos. La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 35-40 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Spalam dovleceii, ii taiem rondele subtiri.
Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam sa se scurga cam 30 de minute.
Mozzarella o taiem cuburi potrivite, rosiile le spalam, le facem felii rotunde.
Dupa ce aluatul a dospit, rupem din el o bucata, dar mai putin de jumatate.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina, punem aluatul si il intindem cu degetele spre margini facand si o mica bordura.
Il intepam cu furculita, asezam felii de dovlecel, cuburi de mozzarella, putin parmezan ras.
Asezam ultimul strat de dovlecel, mozzarella, feliile de rosii si restul de parmezan.
Presaram putin piper si rozmarinul.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra si aluatul este patruns.
O scoatem cand este gata, o lasam putin la racorit si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Mancare cu marar si carne de porc
3
Mancaruri cu carne

Mancare cu marar si carne de porc

Mancare cu marar si carne de porc
Inghetata de caise
4
Dulciuri

Inghetata de caise

Inghetata de caise
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Alba ca zapada-Dulciurile copilariei
Bucataras.RO

Alba ca zapada-Dulciurile copilariei

Este o poveste, da stiu, dar si aceasta reteta are povestea ei. In preajma sarbatorilor de iarna fara sa vreau ma gandesc la...

Alba ca zapada-Dulciurile copilariei
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Culinar.RO

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa
Gustos.RO

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa