Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Ingrediente

  • blat;cca 400 g faina,
  • 100 g margarina,
  • 2 oua,sare
  • ,amestec uscat de condimente(oregano,piper,dafin,cimbrisor,maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • Umplutura;200 g baby spanac,
  • 200 g ciupercute mici champignion,
  • o ceapa mica
  • ,un ardei rosu,
  • sare ,
  • amestec de condimente,
  • 200 g smantana,
  • 100 g branza framantata de vaci,
  • 3 oua,
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus ,margarina fiind moale,la temperatura camerei.Se intinde intre 2 folii de plastic la dimensiune formei de tarta +2-3 cm ,marginea si o dam la rece 15 minute(in congelator)
Intre timp pregatim umplutura.Calim intr-un strop de ulei de masline ceapa taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici si cu ciupercutele spalate bine si scurse,Se sareaza si se condimenteaza ,dupa cea au capatat un pic de rumenire acoperim cu un capac sa mai fiarba inabusit pana scade tot sucul lasat de ciupercute.
Punem putina apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot adaugam baby spanacul,lasam sa dea in 2-3 clocote si il scurgem,il trecem sub jet de apap rece si apoi inl adaugam in tigaie.Lasam un pic sa capete totul culoare apoi dam tigaia la o parte.
Aducem tarta de la rece si o asezam in forma de copt,intepam cu furculita din loc in loc si apoi adugam ouale batute cu branza si smantana.Deasupra repartizam uniform preparatul din tigaie si dam la cuptorul incins dinainte.Lasam la foc mai iute primele 5 minute,dupa care reglam temperatura la un foc potrivit si lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.Lasam 10 minute sa se racoreasca un pic tarta inante de a o portiona.Este un deliciu,o aroma de gusturi si culoare,un amestec de vara cu toamna,merita incercata!
Truc;Daca coacem tarta in forma de sticla ,inainte de a o aseza in forma tragem o folie de pe ea,asezam 3-4 fasii mai lungi un pic ca forma,peste aluat,incrucisate,apoi asezam forma cu gura in jos peste aluat,lasand marginea si raturnam cu grija.Dupa ce se coace scoatem cu usurinta tarta,fara a risca sa o rupem,cu ajutorul acestor fasii de hartie,care se trag de dedesuptul tarte si se arunca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia