Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Ingrediente

  • blat;cca 400 g faina,
  • 100 g margarina,
  • 2 oua,sare
  • ,amestec uscat de condimente(oregano,piper,dafin,cimbrisor,maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • Umplutura;200 g baby spanac,
  • 200 g ciupercute mici champignion,
  • o ceapa mica
  • ,un ardei rosu,
  • sare ,
  • amestec de condimente,
  • 200 g smantana,
  • 100 g branza framantata de vaci,
  • 3 oua,
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus ,margarina fiind moale,la temperatura camerei.Se intinde intre 2 folii de plastic la dimensiune formei de tarta +2-3 cm ,marginea si o dam la rece 15 minute(in congelator)
Intre timp pregatim umplutura.Calim intr-un strop de ulei de masline ceapa taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici si cu ciupercutele spalate bine si scurse,Se sareaza si se condimenteaza ,dupa cea au capatat un pic de rumenire acoperim cu un capac sa mai fiarba inabusit pana scade tot sucul lasat de ciupercute.
Punem putina apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot adaugam baby spanacul,lasam sa dea in 2-3 clocote si il scurgem,il trecem sub jet de apap rece si apoi inl adaugam in tigaie.Lasam un pic sa capete totul culoare apoi dam tigaia la o parte.
Aducem tarta de la rece si o asezam in forma de copt,intepam cu furculita din loc in loc si apoi adugam ouale batute cu branza si smantana.Deasupra repartizam uniform preparatul din tigaie si dam la cuptorul incins dinainte.Lasam la foc mai iute primele 5 minute,dupa care reglam temperatura la un foc potrivit si lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.Lasam 10 minute sa se racoreasca un pic tarta inante de a o portiona.Este un deliciu,o aroma de gusturi si culoare,un amestec de vara cu toamna,merita incercata!
Truc;Daca coacem tarta in forma de sticla ,inainte de a o aseza in forma tragem o folie de pe ea,asezam 3-4 fasii mai lungi un pic ca forma,peste aluat,incrucisate,apoi asezam forma cu gura in jos peste aluat,lasand marginea si raturnam cu grija.Dupa ce se coace scoatem cu usurinta tarta,fara a risca sa o rupem,cu ajutorul acestor fasii de hartie,care se trag de dedesuptul tarte si se arunca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Desert Cusma lui Guguta
Bucataras.RO

Desert Cusma lui Guguta

Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...

Desert Cusma lui Guguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura