Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Ingrediente

  • blat;cca 400 g faina,
  • 100 g margarina,
  • 2 oua,sare
  • ,amestec uscat de condimente(oregano,piper,dafin,cimbrisor,maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • Umplutura;200 g baby spanac,
  • 200 g ciupercute mici champignion,
  • o ceapa mica
  • ,un ardei rosu,
  • sare ,
  • amestec de condimente,
  • 200 g smantana,
  • 100 g branza framantata de vaci,
  • 3 oua,
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus ,margarina fiind moale,la temperatura camerei.Se intinde intre 2 folii de plastic la dimensiune formei de tarta +2-3 cm ,marginea si o dam la rece 15 minute(in congelator)
Intre timp pregatim umplutura.Calim intr-un strop de ulei de masline ceapa taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici si cu ciupercutele spalate bine si scurse,Se sareaza si se condimenteaza ,dupa cea au capatat un pic de rumenire acoperim cu un capac sa mai fiarba inabusit pana scade tot sucul lasat de ciupercute.
Punem putina apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot adaugam baby spanacul,lasam sa dea in 2-3 clocote si il scurgem,il trecem sub jet de apap rece si apoi inl adaugam in tigaie.Lasam un pic sa capete totul culoare apoi dam tigaia la o parte.
Aducem tarta de la rece si o asezam in forma de copt,intepam cu furculita din loc in loc si apoi adugam ouale batute cu branza si smantana.Deasupra repartizam uniform preparatul din tigaie si dam la cuptorul incins dinainte.Lasam la foc mai iute primele 5 minute,dupa care reglam temperatura la un foc potrivit si lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.Lasam 10 minute sa se racoreasca un pic tarta inante de a o portiona.Este un deliciu,o aroma de gusturi si culoare,un amestec de vara cu toamna,merita incercata!
Truc;Daca coacem tarta in forma de sticla ,inainte de a o aseza in forma tragem o folie de pe ea,asezam 3-4 fasii mai lungi un pic ca forma,peste aluat,incrucisate,apoi asezam forma cu gura in jos peste aluat,lasand marginea si raturnam cu grija.Dupa ce se coace scoatem cu usurinta tarta,fara a risca sa o rupem,cu ajutorul acestor fasii de hartie,care se trag de dedesuptul tarte si se arunca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Parteneri
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris
Bucataras.RO

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, usor de facut si tare, tare bun!

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti