Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Ingrediente

  • blat;cca 400 g faina,
  • 100 g margarina,
  • 2 oua,sare
  • ,amestec uscat de condimente(oregano,piper,dafin,cimbrisor,maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • Umplutura;200 g baby spanac,
  • 200 g ciupercute mici champignion,
  • o ceapa mica
  • ,un ardei rosu,
  • sare ,
  • amestec de condimente,
  • 200 g smantana,
  • 100 g branza framantata de vaci,
  • 3 oua,
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus ,margarina fiind moale,la temperatura camerei.Se intinde intre 2 folii de plastic la dimensiune formei de tarta +2-3 cm ,marginea si o dam la rece 15 minute(in congelator)
Intre timp pregatim umplutura.Calim intr-un strop de ulei de masline ceapa taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici si cu ciupercutele spalate bine si scurse,Se sareaza si se condimenteaza ,dupa cea au capatat un pic de rumenire acoperim cu un capac sa mai fiarba inabusit pana scade tot sucul lasat de ciupercute.
Punem putina apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot adaugam baby spanacul,lasam sa dea in 2-3 clocote si il scurgem,il trecem sub jet de apap rece si apoi inl adaugam in tigaie.Lasam un pic sa capete totul culoare apoi dam tigaia la o parte.
Aducem tarta de la rece si o asezam in forma de copt,intepam cu furculita din loc in loc si apoi adugam ouale batute cu branza si smantana.Deasupra repartizam uniform preparatul din tigaie si dam la cuptorul incins dinainte.Lasam la foc mai iute primele 5 minute,dupa care reglam temperatura la un foc potrivit si lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.Lasam 10 minute sa se racoreasca un pic tarta inante de a o portiona.Este un deliciu,o aroma de gusturi si culoare,un amestec de vara cu toamna,merita incercata!
Truc;Daca coacem tarta in forma de sticla ,inainte de a o aseza in forma tragem o folie de pe ea,asezam 3-4 fasii mai lungi un pic ca forma,peste aluat,incrucisate,apoi asezam forma cu gura in jos peste aluat,lasand marginea si raturnam cu grija.Dupa ce se coace scoatem cu usurinta tarta,fara a risca sa o rupem,cu ajutorul acestor fasii de hartie,care se trag de dedesuptul tarte si se arunca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Desert chec simplu
Bucataras.RO

Desert chec simplu

Super simplu de facut! Puteti folosi aceeasi reteta si pentru prajiturile cu fructe.

Desert chec simplu
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin