Tarta Alsaciana cu Ceapa (tarte a L`oignon a L`alsacienne)

Postat pe: 01-03-2011
(0)

Ingrediente

Aluat brisee (aluat frantuzesc) din:
250 gr faina
2 oua
125 gr unt rece
de la frigider
un pic de sare
2-3 linguri apa rece
Umplutura: 200 gr bacon
1 ceapa rosie
300-400 gr ceapa alba
100 gr parmezan/gruierre/cascaval ras
2 oua
2O gr frisca lichida sau smantana
un varf de cutit de zahar
o lingurita de unt
sare
piper
nucsoara

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu aluat de tarta (sarat) din comert. Se intinde foaia de tarta intr-o forma unsa cu un pic de unt.

Se caramelizeaza intr-o tigaie, in unt, ceapa taiata solzisori si baconul. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se amesteca cu frisca lichida sau smantana, cu cascavalul ras, se pune piper, sare, nucsoara dupa gust. Compozitia se rastoarna peste foaia de tarta (impunsa din loc in loc cu frurculita sa se elimine aerul).

Se coace la cuptorul preincalzit (la 200 grade C pentru cele electrice). Se poate servi rece, ca aperitiv sau calda acompaniata de salata verde.

Se serveste ca atare sau cu salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta Alsaciana cu Ceapa (tarte a L`oignon a L`alsacienne)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta Alsaciana cu Ceapa (tarte a L`oignon a L`alsacienne)