Tarta Alsaciana cu Ceapa (tarte a L`oignon a L`alsacienne)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat brisee (aluat frantuzesc) din:
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt rece
  • de la frigider
  • un pic de sare
  • 2-3 linguri apa rece
  • Umplutura: 200 gr bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 300-400 gr ceapa alba
  • 100 gr parmezan/gruierre/cascaval ras
  • 2 oua
  • 2O gr frisca lichida sau smantana
  • un varf de cutit de zahar
  • o lingurita de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu aluat de tarta (sarat) din comert. Se intinde foaia de tarta intr-o forma unsa cu un pic de unt.

Se caramelizeaza intr-o tigaie, in unt, ceapa taiata solzisori si baconul. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se amesteca cu frisca lichida sau smantana, cu cascavalul ras, se pune piper, sare, nucsoara dupa gust. Compozitia se rastoarna peste foaia de tarta (impunsa din loc in loc cu frurculita sa se elimine aerul).

Se coace la cuptorul preincalzit (la 200 grade C pentru cele electrice). Se poate servi rece, ca aperitiv sau calda acompaniata de salata verde.

Se serveste ca atare sau cu salata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune