Tarta Alsaciana cu Ceapa (tarte a L`oignon a L`alsacienne)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat brisee (aluat frantuzesc) din:
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt rece
  • de la frigider
  • un pic de sare
  • 2-3 linguri apa rece
  • Umplutura: 200 gr bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 300-400 gr ceapa alba
  • 100 gr parmezan/gruierre/cascaval ras
  • 2 oua
  • 2O gr frisca lichida sau smantana
  • un varf de cutit de zahar
  • o lingurita de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu aluat de tarta (sarat) din comert. Se intinde foaia de tarta intr-o forma unsa cu un pic de unt.

Se caramelizeaza intr-o tigaie, in unt, ceapa taiata solzisori si baconul. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se amesteca cu frisca lichida sau smantana, cu cascavalul ras, se pune piper, sare, nucsoara dupa gust. Compozitia se rastoarna peste foaia de tarta (impunsa din loc in loc cu frurculita sa se elimine aerul).

Se coace la cuptorul preincalzit (la 200 grade C pentru cele electrice). Se poate servi rece, ca aperitiv sau calda acompaniata de salata verde.

Se serveste ca atare sau cu salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia