Sushi

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
600 minute
Complexitate
medie
Sushi

Ingrediente

  • -1 pahar orez special de sushi
  • -2 lingurite zahar
  • -2 lingurite otet de orez
  • -un praf de sare (dupa gust )
  • -1 pachet de sushi nori
  • -1 avocado
  • - 2 lingurite seminte de sesam rumenite
  • - somon 100 gr
  • -un castravete micut feliat in lungime

Mod de preparare

Se fierbe orezul 10 min dupa care se lasa sa se raceasca acoperit, se va pune in sare dupa gust zaharul si otetul va deveni lipicios, vom aseza cate o foaie de nori; vom folosi un suport de bambus special pentru sushi pentru a ne fi usor de rulat, vom pune foaia de nori, o vom uda cu putina apa, dupa care intindem un strat - nu gros, de orez, peste punem feliute de somon, avocado, castravete sau ce doriti, dar nu exagerat pentru a fi usor de rulat, dupa aceasta bagam rulourile in frigider pentru o ora pentru a se putea taia frumos.
Putem face si in felul urmator: intindem orezul prima data si foita de nori peste si restul ingredientelor dupa care ruloul se tavaleste prin semintele de susan rumenite, se fac in mai multe feluri, un alt exemplu modelam orezul in mana umeda intr-o forma lunguiata si punem deasupra doar o feliuta de peste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Reteta Harissa (reteta video)
Bucataras.RO

Reteta Harissa (reteta video)

Harissa este un sos picant, care se foloseste ca un ingredient major in bucataria marocana sau se poate servi intr-un vas...

Reteta Harissa (reteta video)
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola