Se fierbe orezul 10 min dupa care se lasa sa se raceasca acoperit, se va pune in sare dupa gust zaharul si otetul va deveni lipicios, vom aseza cate o foaie de nori; vom folosi un suport de bambus special pentru sushi pentru a ne fi usor de rulat, vom pune foaia de nori, o vom uda cu putina apa, dupa care intindem un strat - nu gros, de orez, peste punem feliute de somon, avocado, castravete sau ce doriti, dar nu exagerat pentru a fi usor de rulat, dupa aceasta bagam rulourile in frigider pentru o ora pentru a se putea taia frumos.
Putem face si in felul urmator: intindem orezul prima data si foita de nori peste si restul ingredientelor dupa care ruloul se tavaleste prin semintele de susan rumenite, se fac in mai multe feluri, un alt exemplu modelam orezul in mana umeda intr-o forma lunguiata si punem deasupra doar o feliuta de peste.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Comentarii