Ingrediente
● Pentru o forma de tarta rotunda cu diametru de 26 cm(sau mai mare) sau pentru pus in forme mici de tarte (muffins) ingredientele sunt: |
● 3 bucati de praz, tocat destul de mic (sau julliene) |
● 150 kaiser(optional, daca nu va place carnea, se poate omite) |
● un morcov dat pe razatoarea mica |
● 4 linguri smantana |
● 3 linguri rase de faina |
● 4 galbenusuri si 5 albusuri |
● 3 linguri pline de parmezan ras (sau orice alta branza care nu se topeste) |
● ardei gras rosu sau portocaliu sau gogosar |
● marar si patrunjel |
● sare si piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:10min
Se incalzeste cuptorul la 175C (350F).
Se prajeste putin kaiserul, nu foarte crocant. apoi se scoate din tigaie si se pastreaza grasimea de la el. Se adauga putin ulei si se pune la calit prazul cu morcovul ras. Daca aveti niste ardei gras rosu sau portocaliu (si de la congelator) puteti sa-l adaugati. Se calesc zarzavaturile pana se moaie. Se sareaza si pipereaza putin, pt ca adaugati mai tarziu branza.
Se lasa prazul sa se raceasca si cand nu mai e asa de cald se adauga cele 4 galbenusuri, apoi smantana, faina, branza si verdeturile, piper si sare daca mai este nevoie.
Se bat albusurile spuma tare si se adauga treptat cate putin, amestecandu-se de jos in sus, ca sa nu iasa tot aerul din spuma. Se pune intr-o forma tapetata cu pesmet sau faina si se coace 35-40 minute. daca le puneti in forme mici de tot, sunt gata in aproximativ 10 min.
** Se poate face la fel cu spanac crud (1 kg) in loc de praz si se caleste cu ceapa si kaiser si apoi se toaca si se aduga restul de ingrediente ca mai sus.
Eu fac cateodata din 2 fire de praz si adaug o legatura de spanac proaspat (300 g.) sau congelat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sufleu de praz" nu uita sa ii faci un review.
Se prajeste putin kaiserul, nu foarte crocant. apoi se scoate din tigaie si se pastreaza grasimea de la el. Se adauga putin ulei si se pune la calit prazul cu morcovul ras. Daca aveti niste ardei gras rosu sau portocaliu (si de la congelator) puteti sa-l adaugati. Se calesc zarzavaturile pana se moaie. Se sareaza si pipereaza putin, pt ca adaugati mai tarziu branza.
Se lasa prazul sa se raceasca si cand nu mai e asa de cald se adauga cele 4 galbenusuri, apoi smantana, faina, branza si verdeturile, piper si sare daca mai este nevoie.
Se bat albusurile spuma tare si se adauga treptat cate putin, amestecandu-se de jos in sus, ca sa nu iasa tot aerul din spuma. Se pune intr-o forma tapetata cu pesmet sau faina si se coace 35-40 minute. daca le puneti in forme mici de tot, sunt gata in aproximativ 10 min.
** Se poate face la fel cu spanac crud (1 kg) in loc de praz si se caleste cu ceapa si kaiser si apoi se toaca si se aduga restul de ingrediente ca mai sus.
Eu fac cateodata din 2 fire de praz si adaug o legatura de spanac proaspat (300 g.) sau congelat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sufleu de praz" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany