Spanac si Bacon Gratinat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Spanac si Bacon Gratinat

Ingrediente

  • 300 grame spanac
  • 200 gr kaiser
  • cca 150 gr cascaval ras
  • o nuca de unt
  • cca 500 ml lapte
  • 200 ml sos gros de rosii-piure
  • o ceapa mica
  • un catel usturoi
  • 2 linguri faina
  • ulei, sare, piper

Mod de preparare

Bucata de kaiser se taie fasii de aprox i cm pe latime si se calesc usor intr-o lingura de ulei impreuna cu ceapa. Cand ceapa s-a facut transparenta se da tigaia de pe foc, se pune catelul de usturoi, se mesteca sa mai prinda caldura si se rezerva.

Spanacul se innabusa timp de cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie un pic. Se scoate cu spumiera sau se scurge cu capacul special pt scurs si se lasa la scurs. In tava de aragaz se pune piureul/sosul de rosii.

Se intinde uniform pe toata suprafata tavii, peste care se pune spanacul cu grija, sa acoperiti toata tava. Peste puneti kaiserul prajit impreuna cu ceapa, iar deasupra cascavalul ras. Intre timp, pregatiti sosul bechamel din nuca de unt ce o puneti la incins in olcica, puneti si faina cand untul s-a topit fara se se arda, amestecati, peste care turnati laptele.

Presarati un praf de sare, piper cand incepe sa se ingroase, mestecati mereu la fund ca sa nu se prinda. Cand ajunge la consistenta unei smantani mai groase, luati de pe foc, turnati deasupra compozitiei din tava cu grija, acoperiti toata suprafata si daca mai aveti, mai presarati putin cascaval ras. Dati la cuptorul incins cam la 200º cca 20 de minute sau pana se aureste deasupra.

Serviti imediat ca garnitura sau ca fel principal. Un pahar cu bere merge nemaipomenit alaturi: wink:
Din pacate nu am poza cu farfuria finala, ne era asa foame si mirosea atat de bine ca am uitat =)) Dar gustul spanacului astfel gatit a fost peste asteptarile mele!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia