Spanac si Bacon Gratinat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Spanac si Bacon Gratinat

Ingrediente

  • 300 grame spanac
  • 200 gr kaiser
  • cca 150 gr cascaval ras
  • o nuca de unt
  • cca 500 ml lapte
  • 200 ml sos gros de rosii-piure
  • o ceapa mica
  • un catel usturoi
  • 2 linguri faina
  • ulei, sare, piper

Mod de preparare

Bucata de kaiser se taie fasii de aprox i cm pe latime si se calesc usor intr-o lingura de ulei impreuna cu ceapa. Cand ceapa s-a facut transparenta se da tigaia de pe foc, se pune catelul de usturoi, se mesteca sa mai prinda caldura si se rezerva.

Spanacul se innabusa timp de cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie un pic. Se scoate cu spumiera sau se scurge cu capacul special pt scurs si se lasa la scurs. In tava de aragaz se pune piureul/sosul de rosii.

Se intinde uniform pe toata suprafata tavii, peste care se pune spanacul cu grija, sa acoperiti toata tava. Peste puneti kaiserul prajit impreuna cu ceapa, iar deasupra cascavalul ras. Intre timp, pregatiti sosul bechamel din nuca de unt ce o puneti la incins in olcica, puneti si faina cand untul s-a topit fara se se arda, amestecati, peste care turnati laptele.

Presarati un praf de sare, piper cand incepe sa se ingroase, mestecati mereu la fund ca sa nu se prinda. Cand ajunge la consistenta unei smantani mai groase, luati de pe foc, turnati deasupra compozitiei din tava cu grija, acoperiti toata suprafata si daca mai aveti, mai presarati putin cascaval ras. Dati la cuptorul incins cam la 200º cca 20 de minute sau pana se aureste deasupra.

Serviti imediat ca garnitura sau ca fel principal. Un pahar cu bere merge nemaipomenit alaturi: wink:
Din pacate nu am poza cu farfuria finala, ne era asa foame si mirosea atat de bine ca am uitat =)) Dar gustul spanacului astfel gatit a fost peste asteptarile mele!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta
5
Dulciuri

Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta

Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta
Parteneri
Pastrav cu legume la cuptor
Bucataras.RO

Pastrav cu legume la cuptor

Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri

Pastrav cu legume la cuptor
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate