Se spala smochinele, se taie jumatati.
Se incing intr-o tigaie 2 linguri ulei de masline si se prajesc smochinele cu latura taiata in jos circa 2 minute.
Se curata painea de coaja si miezul se taie cuburi. Se zdrobesc cateii de usturoi. Se intorc smochinele din tigaie, se adauga cuburile de paine si coaja de portocala se mai prajesc inca 3 minute pana se rumenesc crutoanele.
Se amesteca otetul cu 4 linguri de ulei de masline si 1 praf de sare se amesteca cu frunzele de rucola.
Se servesc pe farfurii alaturi de smochinele prajite si cascaval si se rade cascaval deasupra si se adauga piper peste cascaval.
Aceasta este reteta moldoveneasca;are acelasi gust minunat ca si reteta ardeleneasca
Ciulama de pui cu ciuperci (2)Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii