Se fierb cartofii in coaja si morcovii. Daca folositi mazare proaspata sau congelata, fierbeti-o si pe ea. Dupa ce sunt gata, se lasa sa se raceasca bine. Cantitatea de legume se poate schimba, in functie de preferintele voastre.
Cartofii se decojesc si se taie cubulete. Intr-un castron mai mare puneti cartofii taiati, mazarea fiarta si restul ingredientelor taiate cubulete. Adaugati maioneza cat va place si amestecati bine. Eu nu pun multa maioneza, dar nici prea putina. Sarati salata dupa gust, puneti putin piper macinat daca va place. Amestecati bine. Puneti salata pe un platou sau castron. Decorati cu alta maioneza (se poate si fara) si cu felii de morcov, castraveti, ou fiert.. etc.
Se conserva in frigider, circa 2-3 ore (mai bine 1 zi) ca sa ia gust intre ele ingredientele, inainte sa se serveasca.
Aceasta reteta de salata ruseasca mi-a dat-o prietena mea Ucraina. Este foarte buna, o versiune delicioasa a salatei de boeuf.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii