Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume sotate

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume sotate

Ingrediente

  • 2 dovlecei tineri
  • cateva felii subtiri de jambon
  • 250 g mix de legume (dupa preferinta)
  • 150 g scarita afumata
  • 100 g cascaval
  • 1 ardei iute rosu
  • ulei
  • sare
  • amestec uscat de condimente (cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, piper)
  • cateva scobitori din bambus

Mod de preparare

Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung, in fasii siubtiri care apoi se coc un pic pe ambele fete, cateva secunde, pe un gratar de teflon, uns cu un strop de ulei.
Se scot feliile pe un platou si, cat sunt calde, se ruleaza cu grja si se prind capetele cu o scobitoare.
Intr-o tigaie se incinge un pic de ulei in care calim iute, cateva secunde, ardeiul iute taiat rondele curatate de seminte, il scoatem pe o farfurioara si in acelasi ulei calim scarita afumata taiata cubulete mici impreuna cu legumele, saram si condimentam dupa gust si lasam sa scada tot sucul lasat si legumele sa se inmoaie. Taiem si cascavalul cubulete mici.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie pentru copt si se asaza rulourile unul langa altul. In fiecare rulou se baga cate un rulou de jambon, lasand 1 cm mai inalt decat rulou de dovlecel pentru a-l putea petrece peste ruloul de dovlecel, ca un guler.
In fiecare rulou astfel aranjat se pune cate o lingura de legume sotate, apoi se presara cubulete de cascaval si deasupra iar legume sotate, si presaram si cateva cubulete de cascaval. Cascavalul are rolul de a lega legumele sotate si de a da cosistenta legata preparatului.

Se dau la cuptor cca. 15 minute, dupa care se indeparteaza scobitorile si se asaza pe platou decorate cu rondelele calite de ardei iute si oregano sau cimbrisor verde. Se pot consuma ca aperitiv rece, sunt delicioase.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.