Rulouri cu dovlecei vinete ciuperci si mozzarella

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu dovlecei vinete ciuperci si mozzarella

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei mai grosi
  • 1 kg vinete
  • 200 g ciuperci
  • 150 g mozzarella
  • 200 g smantana fermentata
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 crenguta de busuioc
  • sare
  • piper
  • SOS:
  • 20 ml otet balsamic
  • 1 lingurita mustar picant

Mod de preparare

Dovlecelul spalat, sters cu prosop de hartie, feliat subtire pe lung, se pensuleaza cu putin ulei, sare si piper, apoi se lasa pe o farfurie.
Vanata spalata, uscata cu prosop de hartie, la fel se pensuleaza cu ulei fiecare, se pudreaza cu sare si piper, apoi se lasa deoparte pe farfurie.
Dupa 15min, se incalzeste grill-ul, se rumenesc legumele pe ambele parti, apoi se scot separat pe un platou.
Ciupercile curatate si spalate, taiate marunt, se pun intr-un vas pe foc cu putina apa, dupa ce a scazut apa si sunt fierte, se adauga smantana, se condimenteaza, se lasa putin pe foc sa se ingroase, apoi se da vasul deoparte.
Pe un tocator, se pun doua felii de dovlecel, una langa alta, pe fiecare putin usturoi pisat foarte bine, cate o frunza de busuioc, deasupra o rondea de vanata, o lingurita de ciuperci, un baton mic de mozzarella, se ruleaza, se inteapa dintr-un capat in altul cu scobitori sa nu se desfaca, se pun rulourile intr-un vas termorezistent si la cuptor vor sta 10 min.
Se servesc pe farfurie, cu sos alaturi intr-un bol.
Pentru sos se amesteca cele doua ingrediente, iar daca este prea gros, se poate adauga otet sau apa.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola