Rulada Suffleu cu Branza si Spanac

Complexitate
redusa
Rulada Suffleu cu Branza si Spanac

Ingrediente

  • 5 oua
  • 375 ml lapte de care doriti
  • 55 gr unt
  • 50 gr faina
  • sare
  • piper cayenne
  • 50 gr parmesan proaspat ras
  • Umplutura:
  • 0,500 kg spanac
  • 1 ceapa mare sau 2 mijlocii
  • 220 gr ricotta
  • 65 ml lapte sau mai putin
  • piper dupa gust
  • nucsoara dupa gust
  • lapte pentru uns

Mod de preparare

Se preancalzeste cuptorul la 400 f (200 c). Se unge o tava de 33 cm x23 cm cu ulei si se tapeteaza apoi cu hartie de copt dupa care se pune deoparte. Se separa galbenusele de albuse dupa care, galbenusele se bat putin de tot si sa pun deoparte. .

Intr-un vas se incalzeste laptele prevazut la reteta (pentru suffleu) si in alt vas se pune la topit, untul. Se adauga faina peste unt si se amesteca bine de tot, pe foc, pentru 1-2 minute. Se ia de pe foc si se adauga laptele fierbinte, tot cate putin. De fiecare data se omogenizeaza bine. Dupa ce am terminat de combinat cele doua, punem inapoi la foc si mai dam un clocot, asezonam cu sare si piper cayenne.

Incet, se pune o parte din amestecul cald in galbenusele batute, se omogenizeaza si apoi se toarna galbenusele peste amestecul lapte/faina/unt. Se amesteca din nou pe foc pentru cateva secunde, se adauga o jumatate din parmesanul prevazut la reteta.

Apoi se bat foarte bine albusele cu un varf de lingurita de sare. Se ia un sfert din albusele batute si se adauga peste amestecul de galbenuse, se omogenizeaza dupa care se rastoarna peste restul de albuse. Cu grija sa nu spargem spuma de albusuri, amestecam, de sus in jos, pana obtinem o crema pufoasa.

Turnam in tava pregatita si punem in cuptorul preancalzit. Coacem 15 minute sau pana prinde blatul nostru o crusta aurie. Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca, dupa care scoatem blatul din tava, intoarcem si indepartam hartia de copt.

Cat timp se raceste blatul, luam branza ricotta si o amestecam cu putin lapte sa o facem mai moale si sa putem lucra mai usor cu ea si asezonam cu sare, piper si nucsoara. Punem deoparte.

Spanacul il fierbem 3 minute in apa clocotita dupa care il strecuram si incarcam sa scoatem cat mai multa apa din el. Se amesteca cu sare si piper, se lasa deoparte. Ceapa se curata se toaca si se prajeste in putin unt topit dupa care se amesteca cu spanacul.
Incalzim cuptorul din nou la temperatura de 400 f (200 c) .

Luam blatul, intindem peste el in strat uniform branza ricotta, apoi presaram parmesan ras ramas de la blat si deasupra presaram spanacul cu ceapa. Daca doriti mai puteti presara inca un strat de branza deasupra spanacului. Se ruleaza (de la baza mica) si se pune in tava. Se unge cu putin lapte si se da iar la cuptor pentru 20 de minute.

Se scoate, sa lasa la racit. Se consuma cu ketchup sau sos de rosii picant

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici