Rulada Suffleu cu Branza si Spanac

Complexitate
redusa
Rulada Suffleu cu Branza si Spanac

Ingrediente

  • 5 oua
  • 375 ml lapte de care doriti
  • 55 gr unt
  • 50 gr faina
  • sare
  • piper cayenne
  • 50 gr parmesan proaspat ras
  • Umplutura:
  • 0,500 kg spanac
  • 1 ceapa mare sau 2 mijlocii
  • 220 gr ricotta
  • 65 ml lapte sau mai putin
  • piper dupa gust
  • nucsoara dupa gust
  • lapte pentru uns

Mod de preparare

Se preancalzeste cuptorul la 400 f (200 c). Se unge o tava de 33 cm x23 cm cu ulei si se tapeteaza apoi cu hartie de copt dupa care se pune deoparte. Se separa galbenusele de albuse dupa care, galbenusele se bat putin de tot si sa pun deoparte. .

Intr-un vas se incalzeste laptele prevazut la reteta (pentru suffleu) si in alt vas se pune la topit, untul. Se adauga faina peste unt si se amesteca bine de tot, pe foc, pentru 1-2 minute. Se ia de pe foc si se adauga laptele fierbinte, tot cate putin. De fiecare data se omogenizeaza bine. Dupa ce am terminat de combinat cele doua, punem inapoi la foc si mai dam un clocot, asezonam cu sare si piper cayenne.

Incet, se pune o parte din amestecul cald in galbenusele batute, se omogenizeaza si apoi se toarna galbenusele peste amestecul lapte/faina/unt. Se amesteca din nou pe foc pentru cateva secunde, se adauga o jumatate din parmesanul prevazut la reteta.

Apoi se bat foarte bine albusele cu un varf de lingurita de sare. Se ia un sfert din albusele batute si se adauga peste amestecul de galbenuse, se omogenizeaza dupa care se rastoarna peste restul de albuse. Cu grija sa nu spargem spuma de albusuri, amestecam, de sus in jos, pana obtinem o crema pufoasa.

Turnam in tava pregatita si punem in cuptorul preancalzit. Coacem 15 minute sau pana prinde blatul nostru o crusta aurie. Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca, dupa care scoatem blatul din tava, intoarcem si indepartam hartia de copt.

Cat timp se raceste blatul, luam branza ricotta si o amestecam cu putin lapte sa o facem mai moale si sa putem lucra mai usor cu ea si asezonam cu sare, piper si nucsoara. Punem deoparte.

Spanacul il fierbem 3 minute in apa clocotita dupa care il strecuram si incarcam sa scoatem cat mai multa apa din el. Se amesteca cu sare si piper, se lasa deoparte. Ceapa se curata se toaca si se prajeste in putin unt topit dupa care se amesteca cu spanacul.
Incalzim cuptorul din nou la temperatura de 400 f (200 c) .

Luam blatul, intindem peste el in strat uniform branza ricotta, apoi presaram parmesan ras ramas de la blat si deasupra presaram spanacul cu ceapa. Daca doriti mai puteti presara inca un strat de branza deasupra spanacului. Se ruleaza (de la baza mica) si se pune in tava. Se unge cu putin lapte si se da iar la cuptor pentru 20 de minute.

Se scoate, sa lasa la racit. Se consuma cu ketchup sau sos de rosii picant

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.