Rulada de Cascaval

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de unt,
  • 4 linguri de faina
  • un praf de sare
  • o cana de lapte (200ml)
  • 4oua
  • 300 grcascaval dulce
  • 200 ml smintina

Mod de preparare

Se topeste untul pina devine transparent se adauga praful de sare. Treptat se pune cite o lingura de faina si se mesteca continuu la foc mic, apoi se pune laptele putin cite putin pina se incorporeaza bine. Se ia vasul de pe foc si se pun ouale unul cite unul pina sint bine absorbite.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptor cca. 20min pina se rumeneste frumos.

Se scoate si se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza se lasa cca. 5-10min. Apoi se deruleaza pe o folie de celofan se presara cascavalul dat pe razatoare si se stropeste cu smintina. Se ruleaza din nou se leaga la capete si se preseaza cu ceva greu.

Se pune la rece si se serveste a doua zi.
Se serveste ca aperitiv rece taindu-se felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici