Rulada cu Ciuperci II

Complexitate
redusa
Rulada cu Ciuperci II

Ingrediente

  • -1 kg ciuperci proaspete
  • -200 ml ulei
  • -5 linguri faina
  • -500 ml + 250 ml lapte
  • -50 g cascaval ras
  • -100 ml smantana
  • -5 oua
  • -1-2 linguri unt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Caliti putin 4 linguri de faina in 150 ml ulei incins, stingeti cu 500 ml lapte putin sarat, transferati pe bain- marie si fierbeti pana se ingroasa. Lasati la racit.

Inglobati pe rand galbenusurile, amestecand energic de fiecare data, apoi albusurile batute spuma. Turnati intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 20 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si se aureste frumos. Rasturnati peste un servet umed (scoateti hartia de copt, daca ati folosit) si rulati. Lasati la temperatura camerei sa se raceasca.

Intre timp, inabusiti ciupercile feliate in unt incins pana sunt facute si scade zeama lasata de acestea, amestecand, apoi, condimentati cu sare si piper, dupa gust. Turnati peste ele un sos alb facut din: 1 lingura de faina calita in 50 ml ulei, stins cu 250 ml lapte si fiert la foc mic, pana se ingroasa. Omogenizati cu ciupercile facute.

Derulati foaia, intindeti ciulamaua de ciuperci calda, rulati la loc si puneti-o intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt (sau o tava unsa).

Puteti alege sa o pregatiti in trei variante:
-simpla;
-presarata cu cascaval ras;
-unsa cu smantana condimentata cu sare si piper, dupa gust, presarata uniform cu cascavalul ras si turnat restul de smantana, in vas.

Indiferent de varianta, dati apoi la cuptorul incins, pentru 10- 15 min, sa se gratineze.

Serviti calda, feliata, dar este la fel de buna si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Zama de pastai aita
Bucataras.RO

Zama de pastai aita

Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de...

Zama de pastai aita
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate