Rulada cu Ciuperci II

Complexitate
redusa
Rulada cu Ciuperci II

Ingrediente

  • -1 kg ciuperci proaspete
  • -200 ml ulei
  • -5 linguri faina
  • -500 ml + 250 ml lapte
  • -50 g cascaval ras
  • -100 ml smantana
  • -5 oua
  • -1-2 linguri unt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Caliti putin 4 linguri de faina in 150 ml ulei incins, stingeti cu 500 ml lapte putin sarat, transferati pe bain- marie si fierbeti pana se ingroasa. Lasati la racit.

Inglobati pe rand galbenusurile, amestecand energic de fiecare data, apoi albusurile batute spuma. Turnati intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 20 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si se aureste frumos. Rasturnati peste un servet umed (scoateti hartia de copt, daca ati folosit) si rulati. Lasati la temperatura camerei sa se raceasca.

Intre timp, inabusiti ciupercile feliate in unt incins pana sunt facute si scade zeama lasata de acestea, amestecand, apoi, condimentati cu sare si piper, dupa gust. Turnati peste ele un sos alb facut din: 1 lingura de faina calita in 50 ml ulei, stins cu 250 ml lapte si fiert la foc mic, pana se ingroasa. Omogenizati cu ciupercile facute.

Derulati foaia, intindeti ciulamaua de ciuperci calda, rulati la loc si puneti-o intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt (sau o tava unsa).

Puteti alege sa o pregatiti in trei variante:
-simpla;
-presarata cu cascaval ras;
-unsa cu smantana condimentata cu sare si piper, dupa gust, presarata uniform cu cascavalul ras si turnat restul de smantana, in vas.

Indiferent de varianta, dati apoi la cuptorul incins, pentru 10- 15 min, sa se gratineze.

Serviti calda, feliata, dar este la fel de buna si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Tocana de toamna

Tocana de toamna

Tocana de toamna
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Degetele de pui - crocante si savuroase
5
Carte de bucate

Degetele de pui - crocante si savuroase

Degetelele de pui sunt crocante si savuroase, preferatele copiilor. De ce sa le cumper, daca le poti face acasa?

Degetele de pui - crocante si savuroase
Parteneri
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Culinar.RO

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia