Se spala rosiile cu apa rece, se sterg si se taie in doua pe orizontal. Cu o lingurita, cu mare grija, se scoate pulpa si se pune intr-o farfurie adinca. Cateii de usturoi se maruntesc si se adauga in farfuria cu pulpa/sosul rosiilor.
Tot acolo se pun 4 linguri de pesmet, brinza rasa pe razatoarea mare, putina sare, piper, citeva frunze de patrunjel si busuioc taiate marunt. Se amesteca totul bine, cu o lingura. Se incalzeste cuptorul la 375*c (190*c). Se ia o tava si se tapeteaza cu foaie de aluminium.
Se stropeste cu citeva picaturi de ulei, sau se unge cu putin unt. Cu o lingura, se ia din compozitie si se umplu rosiile, dupa care se aseaza in tava. Deasupra rosiilor se mai presara putin pesmet si citeva picaturi de ulei de masline.
Se baga tava in cuptor si se lasa 20-25 de minute. Daca vreti sa aiba o crusta mai crocanta deasupra, in ultimele 5 minute ridicati temperatura la 400*c (204*c). Sint gata cint sint frumos rumenite si au o crusta aurie deasupra.
Se lasa 5 minute sa se racoreasca dupa care se scot pe o farfurie si se orneaza cu putin busuioc taiat marunt sau julienne.
Pofta Buna!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii