Rosii Umplute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rosii Umplute

Ingrediente

  • - 3 rosii rotunde
  • - 4 linguri pesmet
  • - 70 gr brinza provolone
  • - patrunjel si busuioc verde
  • - 2 catei usturoi
  • - sare, piper
  • - ulei de masline

Mod de preparare

Se spala rosiile cu apa rece, se sterg si se taie in doua pe orizontal. Cu o lingurita, cu mare grija, se scoate pulpa si se pune intr-o farfurie adinca. Cateii de usturoi se maruntesc si se adauga in farfuria cu pulpa/sosul rosiilor.

Tot acolo se pun 4 linguri de pesmet, brinza rasa pe razatoarea mare, putina sare, piper, citeva frunze de patrunjel si busuioc taiate marunt. Se amesteca totul bine, cu o lingura. Se incalzeste cuptorul la 375*c (190*c). Se ia o tava si se tapeteaza cu foaie de aluminium.

Se stropeste cu citeva picaturi de ulei, sau se unge cu putin unt. Cu o lingura, se ia din compozitie si se umplu rosiile, dupa care se aseaza in tava. Deasupra rosiilor se mai presara putin pesmet si citeva picaturi de ulei de masline.

Se baga tava in cuptor si se lasa 20-25 de minute. Daca vreti sa aiba o crusta mai crocanta deasupra, in ultimele 5 minute ridicati temperatura la 400*c (204*c). Sint gata cint sint frumos rumenite si au o crusta aurie deasupra.

Se lasa 5 minute sa se racoreasca dupa care se scot pe o farfurie si se orneaza cu putin busuioc taiat marunt sau julienne.
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.