Se curata si se spala ciupercile si ceapa dupa care se toaca ceapa iar ciupercile se feliaza. In putin ulei, intr-o tigaie se pune ulei (masline, cocos, palmier, sau de care doriti) si se caleste ceapa tocata dupa care se adauga peste ea, ciupercile.
Se calesc pret de cateva minute, se adauga sare si piper si vinul dupa care se lasa la fiert pana scade tot lichidul. La sfarsit se adauga usturoiul pisat si se ia de pe foc.
In timp cat pregatim ciupercile punem la foc un vas cu apa si sare in care vom pregati mamaliga. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam in ploaie malaiul, batand cu telul mereu sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa obtinem o mamaliga groasa. Lasam la fiert si cand este gata adaugam in mamaliga untul feliat, amestecam bine pentru lichefierea lui dupa care adaugam cascavalul ras si amestecam din nou. Dregem de sare daca este cazul.
Dupa omogenizare, trebuie sa avem o mamaliga putin mai vartoasa pentru a se putea modela mai tarziu.
Se lasa la racit si din cand in cand mai invartim in ea cu o lingura de lemn pentru a sperge pojghita care se formeaza.
Cand este rece se ia cu lingura putina mamaliga, se aseaza in palma stanga si cu degetul aratator de la mana dreapta facem o adancitura in care vom pune putin din ciupercile pregatite din timp. Peste ele vom adauga inca un strat de mamaliga si vom forma bile.
Daca mamaliga este moale nu se va putea lucra cu ea (eu am facut-o ceva mai moale si placintelele s-au latit in cuptor prea mult). La modelarea bilelor se va avea in vedere umezirea palmilor cu apa, in caz contrar se vor lipi de mana.
Pe o farfurie se pune pesmet si fiecare bila formata se va tavali prin pesmet dupa care se pune pe o tava captusita cu hartie de copt.
Daca doriti varianta originala atunci bilele de malai se pot da prin ou batut, prin pesmet iar ou batut si inca odata prin pesmet dupa care se vor praji in mult ulei, la foc iute, exact atata cat sa aureasca pesmetul dar sa nu dea timp mamaligii sa se inmoaie prea tare.
Daca folositi varianta cuptorului, atunci bilutele se vor pune sub gratar (broil) pentru a prinde repede crusta aurie.
Se servesc calde cu branza presarata deasupra si smantana sau iaurt si se decoreaza cu patrunjel tocat
Noi am servit cu iaurt de casa (am incercat si aici sa mai tai putin din ingrdientele calorice).
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii