Placinta de post cu masline

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Pentru aluat:
3 cani de faina (cani mari de 250 ml)
1 cana apa calduta (sau cat cuprinde aluatul)
1/2 canita de ulei
sare (dupa gust)
1 plic drojdie uscata (sau 1 pachet mic, drojdie proaspata)
Pentru umplutura:
1 ceapa medie
300 g masline fara samburi
piper
apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Aluatul - Din toate ingredientele se framanta aluatul. Drojdia uscata (ca cea din imagine) nu se lasa la crescut inainte, se amesteca direct cu faina si apoi se pun treptata restul ingredientelor. (Mai multe explicatii aveti pe plic). Eu prefer drojdia asta pt ca rezista mult timp in dulap, si nu trebuie sa ma duc sa cumpar de fiecare data proaspata cand am nevoie sa framant ceva.
Intai amestecati drojdia cu faina, adaugati sarea, apa putin cate putin si abia la sfarsit uleiul.

Umplutura - Se toaca ceapa si maslinele marunt. Se pun la calit fara ulei intr-o tigaie de teflon. Dupa cateva secunde se adauga cam o cana de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade toata apa. (operatiunea nu dureaza mai mult de 10 minute)
Atentie! Nu adaugati sare in umplutura. In general maslinele sunt deja destul de sarate.
Dupa preferinta puteti adauga in umplutura marar sau patrunjel. Eu nu o fac pt ca prefer sa simt gustul maslinelor fara alte arome.
Cand a scazut apa, se lasa la racit umplutura (nu e necesar sa se raceasca de tot, intre timp va puteti ocupa de aluat.)

Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intinde o foaie subtire si se pune o treime din umplutura pe margine, se ruleaza, se unge cu apa sau ulei, si se pune in tava mare a aragazului. Se procedeaza la fel cu restul de aluat.
Se da tava la aragazul incins la 200 grade timp de 20 minute.
(Acum depinde de ce aragaz aveti, al meu e pe gaz. Dupa 20 minute placinta e ca in poza, si e moale si coapta. Eu o pun la mijlocul aragazului.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta de post cu masline" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

bianca012
•  08.04.2012 22:54:13

Foarte buna ideea! Eu am facut in seara asta cu umplutura de broccoli, piper alb si menta uscata, o combinatie care de asemenea se potriveste cu acest tip de aluat.
Multumesc pentru reteta!
Bianca

mchereji
•  15.04.2009 22:19:32

Am incercat ieri reta dar cu alte umpluturi si a iesit superb.
Am facut o umplutura de verdeturi cu: telemea, putin cascaval, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura de usturoi verde si putin piper.
Cealalta umplutura am facut-o cu mar razuit, vanilie, zahar si putin gris - asta ca sa nu storc zeama de pe mere ca era tare buna.
Amandoua au iesit super bine. Sotul meu care e un mic gurmand a fost mai incantat ca niciodata.
Intr-o 1h 30' aveam 2 placinte cu verdeturi si 2 cu mar. Usor si rapid. Multumesc de reteta

Maggie Z

adina_83
•  02.04.2009 16:56:40

Un adevarat deliciu!
Bravo!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta de post cu masline