Aluatul - Din toate ingredientele se framanta aluatul. Drojdia uscata (ca cea din imagine) nu se lasa la crescut inainte, se amesteca direct cu faina si apoi se pun treptata restul ingredientelor. (Mai multe explicatii aveti pe plic). Eu prefer drojdia asta pt ca rezista mult timp in dulap, si nu trebuie sa ma duc sa cumpar de fiecare data proaspata cand am nevoie sa framant ceva.
Intai amestecati drojdia cu faina, adaugati sarea, apa putin cate putin si abia la sfarsit uleiul.
Umplutura - Se toaca ceapa si maslinele marunt. Se pun la calit fara ulei intr-o tigaie de teflon. Dupa cateva secunde se adauga cam o cana de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade toata apa. (operatiunea nu dureaza mai mult de 10 minute)
Atentie! Nu adaugati sare in umplutura. In general maslinele sunt deja destul de sarate.
Dupa preferinta puteti adauga in umplutura marar sau patrunjel. Eu nu o fac pt ca prefer sa simt gustul maslinelor fara alte arome.
Cand a scazut apa, se lasa la racit umplutura (nu e necesar sa se raceasca de tot, intre timp va puteti ocupa de aluat.)
Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intinde o foaie subtire si se pune o treime din umplutura pe margine, se ruleaza, se unge cu apa sau ulei, si se pune in tava mare a aragazului. Se procedeaza la fel cu restul de aluat.
Se da tava la aragazul incins la 200 grade timp de 20 minute.
(Acum depinde de ce aragaz aveti, al meu e pe gaz. Dupa 20 minute placinta e ca in poza, si e moale si coapta. Eu o pun la mijlocul aragazului.)
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii