Placinta cu legume si mix de seminte

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu legume si mix de seminte

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 140 g iaurt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • faina cat cuprinde (400 g)
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura:
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • sare, piper
  • 1 ardei gras (150 g)
  • 1 ardei Kapia (180 g)
  • 2 morcovi (230 g)
  • 1 dovlecel (360 g)
  • 2 cartofi (300 g)
  • 1 cana apa (250 ml)
  • 150 g branza sarata de vaca
  • 3 linguri gris
  • 3 oua
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 legatura marar
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte pentru uns
  • 50 g mix de seminte (dovleac, floarea-soarelui, in, susan) pentru presarat
  • Dimensiuni tava: 21/31 cm

Mod de preparare

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa se framante aluatul. La final, se unge mana cu ulei si se ia coca de pe peretii castronului, formand o bila. Se introduce aluatul la frigider.


Intre timp, se pregateste umplutura. In circa 100 ml ulei se calesc cepele (curatate de foi, spalate si tocate) si ardeii (curatati de cotor si seminte, spalati si taiati marunt), adaugand putina sare si piper proaspat macinat. Se adauga morcovii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), dovlecelul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea mare) si cartofii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare). Se mai adauga un praf de sare. Dupa ce se calesc si aceste legume putin, se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca.


Se ia aluatul, se imparte in doua si se intinde o foaie care se asaza intr-o tava unsa cu ulei si infainata. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Peste legumele calite se adauga branza de vaca rasa, grisul, ouale, un praf de sare, boiaua de ardei dulce si mararul (verde spalat si tocat). Se amesteca totul si se toarna peste foaia de aluat din tava.


Se intinde si cealalta foaie de aluat si se pune peste umplutura cu ajutorul sucitorului. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se unge cu galbenusul de ou amestecat cu laptele si se presara semintele. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta e frumos rumenita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Tort Savarina
Bucataras.RO

Tort Savarina

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

Tort Savarina
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin