Placinta cu legume si mix de seminte

Postat pe: 31-08-2018
(0)

Ingrediente

Aluat:
100 g unt moale
1 ou
1 albus
1 lingurita rasa cu sare
140 g iaurt
1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
1 lingura otet
1/2 plic praf de copt (5 g)
faina cat cuprinde (400 g)
1 lingura ulei
Umplutura:
100 ml ulei
1 ceapa galbena
1 ceapa rosie
sare, piper
1 ardei gras (150 g)
1 ardei Kapia (180 g)
2 morcovi (230 g)
1 dovlecel (360 g)
2 cartofi (300 g)
1 cana apa (250 ml)
150 g branza sarata de vaca
3 linguri gris
3 oua
1 lingurita de boia de ardei dulce
1 legatura marar
1 galbenus + 2 linguri lapte pentru uns
50 g mix de seminte (dovleac, floarea-soarelui, in, susan) pentru presarat
Dimensiuni tava: 21/31 cm

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Timp gatire

GĂTIRE

1h
Numar portii

PORȚII

12 portii
Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa se framante aluatul. La final, se unge mana cu ulei si se ia coca de pe peretii castronului, formand o bila. Se introduce aluatul la frigider.


Intre timp, se pregateste umplutura. In circa 100 ml ulei se calesc cepele (curatate de foi, spalate si tocate) si ardeii (curatati de cotor si seminte, spalati si taiati marunt), adaugand putina sare si piper proaspat macinat. Se adauga morcovii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), dovlecelul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea mare) si cartofii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare). Se mai adauga un praf de sare. Dupa ce se calesc si aceste legume putin, se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca.


Se ia aluatul, se imparte in doua si se intinde o foaie care se asaza intr-o tava unsa cu ulei si infainata. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Peste legumele calite se adauga branza de vaca rasa, grisul, ouale, un praf de sare, boiaua de ardei dulce si mararul (verde spalat si tocat). Se amesteca totul si se toarna peste foaia de aluat din tava.


Se intinde si cealalta foaie de aluat si se pune peste umplutura cu ajutorul sucitorului. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se unge cu galbenusul de ou amestecat cu laptele si se presara semintele. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta e frumos rumenita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu legume si mix de seminte" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu legume si mix de seminte