Placinta cu cas si legume

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta cu cas si legume

Ingrediente

  • -1 pachet foi placinta
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei iute(optional)
  • -ceapa verde (eu am avut 3 fire plus una mai mare)
  • -200 ml smantana
  • -900 gr cas (branza de vaci+telemea sau orice aveti dar sa nu fie foarte sarata)
  • -1 bucata vanata
  • -1 dovlecel
  • -sare aromata
  • -50 gr unt pt unsa foile .

Mod de preparare

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene), le lasam sa stea putin sa lase apa.
Pe un gril,l le calim putin pe fiecare parte si le lasam deoparte.

Casul il maruntim si il amestecam cu ceapa verde taiata rondele, ardeiul rosu taiat cubulete, ardeiul iute taiat si el marunt, smantana si sare dupa gust. Il amestecam bine.

Incepem sa asamblam placinta: Foile de placinta trebuie decongelate, le desfacem si acoperim cu un prosop ca sa nu se usuce.
Untul il topim si il punem aproape, avem nevoie de el sa ungem foile.
Intr-o tava pe care am uns-o bine cu unt rece am pus doua foi de placinta, le-am uns cu unt si am pus peste ele un sfert din casul amestecat cu legume. Am asezat inca doua foi placinta, am uns cu unt si am pus jumate din feliile de dovlecel si jumate de cele de vanata si un sfert de cas.

Am asezat apoi alte doua foi placinta unse cu unt, o alta parte de cas si iar doua foi cu restul de dovlecel si vanata si ultima parte de cas. Deasupra am pus doua foi placinta si am uns bine cu unt. Cu un cutit, am taiat usor foile deasupra si am presarat seminte de mac.
Am folosit o tava de marimea foilor.
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C si lasam la copt pana se rumenesc frumos si sunt crocante deasupra (aprox 30 minute).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie