Placinta cu carne tocata si cascaval

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Placinta cu carne tocata si cascaval

Ingrediente

  • 200 g smantana
  • Pentru aluat
  • 400 g faina alba
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 500 g carne de porc si pui (am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui)
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 2 frunze de telina
  • 175 g cascaval
  • 1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita marar uscat
  • Mai avem nevoie
  • 2 galbenusuri pentru uns placinta
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa stea la frigider timp de 30 min,timp in care ne ocupam de umplutura.
Intr-un vas, punem untul moale, taiat cubulete mici, faina, oul, smantana si sarea.

Framantam cu mana (nu foarte mult, circa 1-2 min).
Din aluatul obtinut, formam o bila pe care o acoperim cu folie alimentara si apoi o dam la rece, la frigider, pentru circa 30 min.

Si asa cum am spus mai sus, in acest timp ne ocupam de umplutura.
Tocam carnea si odata cu ea ceapa si frunzele de telina.
Dupa ce am tocat totul, trecem la operatia de amestecare.
Punem la incins o tigaie mai larga, antiaderenta si asezam carnea tocata in ea.

Focul trebuie sa fie moderat.
Amestecam din cand in cand.
O sa observam ca la inceput carnea o sa lase apa.
Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea, iar apa s-a evaporat.
Luam de pe foc tigaia cu carne si lasam sa se racoreasca.
Adaugam peste carne, ouale, smantana, mararul si boiaua.
Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat .
Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Taiem cascavalul cubulete. 

Incorporam cubuletele de cascaval in amestecul de mai sus si amestecam.

Asamblare placinta
Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa infainata.
Intindem aluatul intr-o foaie, cu ajutorul sucitorului.
Taiem surplusul de aluat de pe margini pentru a-i da o forma egala.
Asezam umplutura pe lungimea aluatului, pe mijlocul acestuia (ca in poza).
La capetele aluatului, atat sus cat si jos, lasam o portiune de cativa centimetri neacoperita cu umplutura.
Taiem partile laterale (cele din dreapta si stanga aluatului)in fasii late de circa 2 cm. pana aproape de compozitie.

Mai intai, tragem peste umplutura portiunea de aluat neacoperita de la capetele(sus, jos) umpluturii.
Tragem apoi fasile de aluat una peste alta de sus pana jos. (putin oblic)
Pentru ca imi ramasese putin aluat de la taierea marginilor, am decupat niste frunzulite pe care le-am aplicat deasupra.
Cand am terminat operatiunea de asamblare, am uns placinta cu galbenus si am asezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de aproximativ 45-50 min.

Lasam sa se racoreasca si putem felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici