Placinta cu carne tocata si cascaval

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Placinta cu carne tocata si cascaval

Ingrediente

  • 200 g smantana
  • Pentru aluat
  • 400 g faina alba
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 500 g carne de porc si pui (am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui)
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 2 frunze de telina
  • 175 g cascaval
  • 1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita marar uscat
  • Mai avem nevoie
  • 2 galbenusuri pentru uns placinta
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa stea la frigider timp de 30 min,timp in care ne ocupam de umplutura.
Intr-un vas, punem untul moale, taiat cubulete mici, faina, oul, smantana si sarea.

Framantam cu mana (nu foarte mult, circa 1-2 min).
Din aluatul obtinut, formam o bila pe care o acoperim cu folie alimentara si apoi o dam la rece, la frigider, pentru circa 30 min.

Si asa cum am spus mai sus, in acest timp ne ocupam de umplutura.
Tocam carnea si odata cu ea ceapa si frunzele de telina.
Dupa ce am tocat totul, trecem la operatia de amestecare.
Punem la incins o tigaie mai larga, antiaderenta si asezam carnea tocata in ea.

Focul trebuie sa fie moderat.
Amestecam din cand in cand.
O sa observam ca la inceput carnea o sa lase apa.
Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea, iar apa s-a evaporat.
Luam de pe foc tigaia cu carne si lasam sa se racoreasca.
Adaugam peste carne, ouale, smantana, mararul si boiaua.
Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat .
Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Taiem cascavalul cubulete. 

Incorporam cubuletele de cascaval in amestecul de mai sus si amestecam.

Asamblare placinta
Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa infainata.
Intindem aluatul intr-o foaie, cu ajutorul sucitorului.
Taiem surplusul de aluat de pe margini pentru a-i da o forma egala.
Asezam umplutura pe lungimea aluatului, pe mijlocul acestuia (ca in poza).
La capetele aluatului, atat sus cat si jos, lasam o portiune de cativa centimetri neacoperita cu umplutura.
Taiem partile laterale (cele din dreapta si stanga aluatului)in fasii late de circa 2 cm. pana aproape de compozitie.

Mai intai, tragem peste umplutura portiunea de aluat neacoperita de la capetele(sus, jos) umpluturii.
Tragem apoi fasile de aluat una peste alta de sus pana jos. (putin oblic)
Pentru ca imi ramasese putin aluat de la taierea marginilor, am decupat niste frunzulite pe care le-am aplicat deasupra.
Cand am terminat operatiunea de asamblare, am uns placinta cu galbenus si am asezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de aproximativ 45-50 min.

Lasam sa se racoreasca si putem felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Prajitura cu bulion
4
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert la pahar cu ciocolata si frisca
Bucataras.RO

Desert la pahar cu ciocolata si frisca

 Pentru acest desert am folosit frisca vegetala Montare D'Oro.

Desert la pahar cu ciocolata si frisca
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post