Placinta cu carne tocata si cascaval

Postat pe: 27-11-2016
(0)

Ingrediente

Pentru aluat
200 g smantana
400 g faina alba
100 g unt la temperatura camerei
1 ou
1/2 lingurita sare
Pentru umplutura
500 g carne de porc si pui (am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui)
3 cepe
2 oua
200 g smantana
2 frunze de telina
175 g cascaval
1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei
sare
piper macinat
1 lingurita marar uscat
Mai avem nevoie
2 galbenusuri pentru uns placinta
faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:20min
Timp gatire

GĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa stea la frigider timp de 30 min,timp in care ne ocupam de umplutura.
Intr-un vas, punem untul moale, taiat cubulete mici, faina, oul, smantana si sarea.

Framantam cu mana (nu foarte mult, circa 1-2 min).
Din aluatul obtinut, formam o bila pe care o acoperim cu folie alimentara si apoi o dam la rece, la frigider, pentru circa 30 min.

Si asa cum am spus mai sus, in acest timp ne ocupam de umplutura.
Tocam carnea si odata cu ea ceapa si frunzele de telina.
Dupa ce am tocat totul, trecem la operatia de amestecare.
Punem la incins o tigaie mai larga, antiaderenta si asezam carnea tocata in ea.

Focul trebuie sa fie moderat.
Amestecam din cand in cand.
O sa observam ca la inceput carnea o sa lase apa.
Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea, iar apa s-a evaporat.
Luam de pe foc tigaia cu carne si lasam sa se racoreasca.
Adaugam peste carne, ouale, smantana, mararul si boiaua.
Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat .
Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Taiem cascavalul cubulete. 

Incorporam cubuletele de cascaval in amestecul de mai sus si amestecam.

Asamblare placinta
Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa infainata.
Intindem aluatul intr-o foaie, cu ajutorul sucitorului.
Taiem surplusul de aluat de pe margini pentru a-i da o forma egala.
Asezam umplutura pe lungimea aluatului, pe mijlocul acestuia (ca in poza).
La capetele aluatului, atat sus cat si jos, lasam o portiune de cativa centimetri neacoperita cu umplutura.
Taiem partile laterale (cele din dreapta si stanga aluatului)in fasii late de circa 2 cm. pana aproape de compozitie.

Mai intai, tragem peste umplutura portiunea de aluat neacoperita de la capetele(sus, jos) umpluturii.
Tragem apoi fasile de aluat una peste alta de sus pana jos. (putin oblic)
Pentru ca imi ramasese putin aluat de la taierea marginilor, am decupat niste frunzulite pe care le-am aplicat deasupra.
Cand am terminat operatiunea de asamblare, am uns placinta cu galbenus si am asezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de aproximativ 45-50 min.

Lasam sa se racoreasca si putem felia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu carne tocata si cascaval" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu carne tocata si cascaval