Placinta aperitiv cu malai alb

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta aperitiv cu malai alb

Ingrediente

  • -1 cana iaurt de casa-300 ml
  • -1 cana faina de grau
  • -1 cana faina de porumb alb (malai)
  • -1 ardei mare rosu
  • -3 oua
  • -3 linguri ulei
  • -1 lingurita condiment cu gust de legume
  • -sare dupa gust
  • -200 gr cascaval
  • -1 lingurita cimbru
  • -1 plic praf de copt
  • -25 gr unt
  • -1 bucata de carnati afumati

Mod de preparare

Intr-un vas, se pune faina de grau, faina de porumb, sare, condiment, cascavalul dat prin razatoare, carnatii taiati bucati mici, ardeiul rosu tocat cubulete, praful de copt, cimbru si se omogenizeaza usor cu o spatula.
In vasul de la robot, se pun ouale si se incepe mixarea, se adauga pe rand, uleiul, laptele batut si se mixeaza bine, apoi se toarna compozitia peste amestecul uscat. Se omogenizeaza cu spatula usor si se toarna intr-o tava rotunda care a fost unsa cu unt si presarata cu faina de grau. Se da tava la cuptorul incalzit deja, pentru circa o ora. Cand mirosul te da gata si se rumeneste usor pe margini, este semn ca placinta noastra este gata.

Se scoate tava din cuptor, se da cu cutitul pe margini sa se dezlipeasca usor, se pune un platou peste tava si se rastoarna. A se taia dupa ce se racoreste.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)