Pizza cu Verdeturi, Gorgonzola si Seminte de Pin

Complexitate
redusa
Pizza cu Verdeturi, Gorgonzola si Seminte de Pin

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 portie de aluat cu 4 faine
  • Topping pentru 2 pizza (cu un diametrul intre 26-28 cm) :
  • 4 lingurite pesto de leurda
  • 70 g frunze de spanac spalate si uscate
  • 40 g rucola spalata si uscata
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri masline kalamata taiate felii sau bucati
  • 150 g gorzonzola rupta in bucati
  • 4 linguri de seminte de pin

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Dupa ce ati intins aluatul transferati-l pe o folie de aluminiu (eu am uitat sa fac asta si a fost mai greu de transferat). Intindeti pe aluat pesto cu 1/2 lingura ulei de masline, aranjati frunze de spanac si rucola, asezonati, puneti 1 lingura de ulei de masline deasupra, apoi imprastiati maslinele, gorgonzola si semintele de pin.

Transferati pizza cu folie intr-o tava si puneti aceasta pe fundul cuptorului pentru 3 minute. Mutati apoi tava la mijloc pe gratar, reduceti flacara la 190 c (gaz 5) si lasati inca 5 minute. Procedati la fel si cu cealalta pizza.
Aluatul din 4 faini il puteti gasi aici:
http://www.reteteculinare.Ro/forum/discutii/aluat_de_pizza_cu_4_faine-11790/

Puteti folosi alte aluaturi, modificand astfel timpul de coacere si ajustati cantitatile topping-ului dupa plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)