Pateu de Linte si Ciuperci

Postat pe: 13-01-2012
(0)

Ingrediente

1/2 cana de linte uscata
2 cani de apa (se foloseste aceasi cana ca masura)
250 gr ciuperci proaspete, feliate
1 ceapa mare, tocata marunt
4-5 catei de usturoi pisati
1 lingura ulei de masline
1 foaie de dafin
1 lingurita de busuioc uscat (se poate si proaspat daca aveti)
1 lingurita rosmarin uscat
2 lingurite sos de soia (optional) sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se fierbe lintea in apa pana devine moale. In timpul asta, in ulei si putina apa se prajeste ceapa si usturoiul, apoi se adauga ciupercile feliate/tocate, se fierb impreuna circa 5 minute, se adauga foaia de dafin, sa condimenteaza dupa gust, se mai adauga apa daca mai este cazul.

Cand ciupercile sant gata si lintea este fiarta se amesteca cele doua intre ele, pe foc, se pune sosul de soia daca se foloseste si se mai lasa sa fiarba impreuna cateva minute pana scade toata apa si incepe sa aibe tendinta de a se prinde.

Luam de pe foc, scoatem foaia de dafin si dam prin blender pana se formeaza o pasta fina. Se mai incearca inca odata de gust.
Se serveste cald sau rece, uns pe paine
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pateu de Linte si Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pateu de Linte si Ciuperci