Spălaţi năutul şi îl lăsaţi în apă caldă să se înmoaie 8 ore pentru a se fierbe mai repede, apoi îl puneţi la fiert pentru o oră şi jumătate în apă cu un vârf de cuţit de sare, spumând periodic. Dacă nu folosiţi tahini, spălaţi şi fierbeţi pentru jumătate de oră susanul şi îl scurgeţi de apă..
Când năutul e fiert, scurgeţi apa de pe el fără să o aruncaţi şi îl lăsaţi să se răcească apoi îl puneţi în blender.
Puneţi în mojar ardeiul iute, chimenul, cimbrul, coriandrul, sarea rămasă şi piperul şi le pisaţi.
Tocaţi usturoiul curăţat şi spălat şi îl puneţi în blender împreună cu compoziţia pisată, din mojar. Dacă nu aţi folosit tahini, puneţi în blender şi susanul fiert şi uleiul de susan presat la rece. Adăugaţi în blender uleiul de măsline şi sucul de lămâie. Pentru a avea o consistenţă tartinabilă, adăugaţi compoziţiei cîteva linguri din apa în care aţi fiert năutul, în funcţie de cât vreţi să fie de subţire.
Puteţi să îl consumaţi cu pâine prajită sau cu lipie caldă.
Poftă bună!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin să le...
Aperitiv cartofi in crusta de malaiO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii