Pasta de naut

Portii
2
Timp pregatire
540 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta de naut

Ingrediente

  • • 250 grame de năut
  • • un ardei iute uscat, mic sau o jumătate de linguriţă de chili
  • • jumătate de linguriţă de chimen
  • • jumătate de linguriţă de cimbru
  • • un căţel de usturoi
  • • 2 linguri de pastă de tahini sau îl înlocuiţi cu 2 linguri de susan şi 2 linguri de ulei de susan presat la rece
  • • 4 linguri de ulei de măsline
  • • sucul de la o jumătate de lămâie
  • • 4 seminţe de coriandru
  • • 5 boabe de piper roşu
  • • 2 boabe de piper negru
  • • o linguriţă de sare

Mod de preparare

Spălaţi năutul şi îl lăsaţi în apă caldă să se înmoaie 8 ore pentru a se fierbe mai repede, apoi îl puneţi la fiert pentru o oră şi jumătate în apă cu un vârf de cuţit de sare, spumând periodic. Dacă nu folosiţi tahini, spălaţi şi fierbeţi pentru jumătate de oră susanul şi îl scurgeţi de apă..
Când năutul e fiert, scurgeţi apa de pe el fără să o aruncaţi şi îl lăsaţi să se răcească apoi îl puneţi în blender.
Puneţi în mojar ardeiul iute, chimenul, cimbrul, coriandrul, sarea rămasă şi piperul şi le pisaţi.
Tocaţi usturoiul curăţat şi spălat şi îl puneţi în blender împreună cu compoziţia pisată, din mojar. Dacă nu aţi folosit tahini, puneţi în blender şi susanul fiert şi uleiul de susan presat la rece. Adăugaţi în blender uleiul de măsline şi sucul de lămâie. Pentru a avea o consistenţă tartinabilă, adăugaţi compoziţiei cîteva linguri din apa în care aţi fiert năutul, în funcţie de cât vreţi să fie de subţire.
Puteţi să îl consumaţi cu pâine prajită sau cu lipie caldă.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Stifado de pui
Bucataras.RO

Stifado de pui

Stifado este o reteta din Grecia si se pregateste cu ceapa arpagic. In lipsa acesteia se poate pregati si cu ceapa normala,...

Stifado de pui
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj