Oua Umplute cu Ciuperci si Sos Bechamel cu Sofran

Complexitate
redusa
Oua Umplute cu Ciuperci si Sos Bechamel cu Sofran

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200-250 ml sos bechamel mai gros
  • 120 mg sofran
  • 50 gr ciuperci inabusite (cu usturoi si patrunjel)
  • sare, piper

Mod de preparare

Se fierb ouale mai tari, se curata de coaja si se taie in doua si se scoate galbenusul. Preparati un sos bechamel (lapte, faina, unt) mai gros, asa incat sa umpleti o ceasca/cana de ceai. Sofranul il dizolvati bine in putina apa, apoi il adaugati in sosul bechamel, amestecati bine, lasati sa se raceasca putin.

Intr-un castronel, puneti galbenusul faramitat, o parte din sosul bechamel, ciupercile inabusite maruntite (se pot folosi si cele in conserva), sare, piper si frecati bine, ca sa devina o crema omogena.

Umpleti ouale cu aceasta crema iar deasupra fiecarui ou, puneti restul de sos cu sofran. Bagati ouale in cuptor, circa 5 minute la 180 grade, le decorati si le serviti imediat.

Daca vreti se pot manca si reci, fara sa le mai bagati in cuptor... asa cum am facut eu.
In loc de ciuperci, se poate folosi si pateu /crema de ton, somon, ficat, sunca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia