Ingrediente
● 4 oua |
● 200-250 ml sos bechamel mai gros |
● 120 mg sofran |
● 50 gr ciuperci inabusite (cu usturoi si patrunjel) |
● sare, piper |
Mod de preparare
Se fierb ouale mai tari, se curata de coaja si se taie in doua si se scoate galbenusul. Preparati un sos bechamel (lapte, faina, unt) mai gros, asa incat sa umpleti o ceasca/cana de ceai. Sofranul il dizolvati bine in putina apa, apoi il adaugati in sosul bechamel, amestecati bine, lasati sa se raceasca putin.
Intr-un castronel, puneti galbenusul faramitat, o parte din sosul bechamel, ciupercile inabusite maruntite (se pot folosi si cele in conserva), sare, piper si frecati bine, ca sa devina o crema omogena.
Umpleti ouale cu aceasta crema iar deasupra fiecarui ou, puneti restul de sos cu sofran. Bagati ouale in cuptor, circa 5 minute la 180 grade, le decorati si le serviti imediat.
Daca vreti se pot manca si reci, fara sa le mai bagati in cuptor... asa cum am facut eu.
In loc de ciuperci, se poate folosi si pateu /crema de ton, somon, ficat, sunca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Oua Umplute cu Ciuperci si Sos Bechamel cu Sofran" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un castronel, puneti galbenusul faramitat, o parte din sosul bechamel, ciupercile inabusite maruntite (se pot folosi si cele in conserva), sare, piper si frecati bine, ca sa devina o crema omogena.
Umpleti ouale cu aceasta crema iar deasupra fiecarui ou, puneti restul de sos cu sofran. Bagati ouale in cuptor, circa 5 minute la 180 grade, le decorati si le serviti imediat.
Daca vreti se pot manca si reci, fara sa le mai bagati in cuptor... asa cum am facut eu.
In loc de ciuperci, se poate folosi si pateu /crema de ton, somon, ficat, sunca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Oua Umplute cu Ciuperci si Sos Bechamel cu Sofran" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany