Omleta cu Prosciutto si Mozzarella (fritata)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu Prosciutto si Mozzarella (fritata)

Ingrediente

  • 4 oua
  • un catel usturoi
  • o ceapa mica
  • 3-4 linguri ulei masline
  • condimente
  • mozzarella
  • prosciutto
  • un pic lapte
  • 2 linguri faina
  • un pic sare
  • o rosie
  • un varf cutit bicarbonat

Mod de preparare

Taiem ceapa fideluta si rosia la fel.

Intr-o tigaie calim un pic usturoiul in uleiul de masline, adaugam ceapa si lasam pentru aproape un minut sa se caleasca, adaugam rosia taiata felii si mai lasam tot cam uh minut.

Punem foarte putina apa cat sa se inmoaie ceapa si dupa oprim focul.

Intr-un castron amestecam faina cu laptele, bicarbonatul, sarea si adaugam ouale pe care le batem bine.

Compozitia facuta mai inainte in tigaie si racita un pic o adaugam peste ouale batute si amestecam bine.

Punem pe foc tigaia si cand e incinsa bine punem compozitia in tigaie la foc mic.

Lasam sa se coaca bine si cand s-a desprins pe margine o intoarcem pe cealalta parte cu ajutorul unei tigai de aceiasi dimensiune si lasam sa se coaca, iar intre timp la suprafata omletei adaugam prosciutto taiat felii si dupa mozzarella taiata si ia feliute subtiri.

Acoperim cu capacul si lasam sa se coaca bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia