Muffins cu Cascaval, Fulgi de Cartofi si Umplutura de Sunca

Complexitate
redusa
Muffins cu Cascaval, Fulgi de Cartofi si Umplutura de Sunca

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 12 bucati:
  • Aluat:
  • -150 g faina
  • -50 g fulgi de cartofi
  • -100 g cascaval ras
  • -100 ml smantana
  • -100 ml lapte
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita zahar
  • -3 linguri ulei
  • -1/2 pachet drojdie uscata
  • -sare
  • Umplutura:
  • 100 g muschi afumat
  • -1 lingurita mustar
  • -1 lingura smantana
  • -1/2 lingura unt
  • -1 ceapa (sau 1 legatura ceapa verde)
  • -piper negru macinat
  • -sare

Mod de preparare

Amestecati faina cu fulgii de cartofi, smantana, jumatate din cascavalul ras, oul, uleiul si adaugati drojdia topita in laptele caldut, amestecat cu zahar. Omogenizati si lasati sa creasca, acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, caliti putin ceapa tocata si muschiul afumat, taiat cubulete, in untul incins. Condimentati cu mustar, piper, sare si mai lasati putin la prajit. Luati de pe foc, adaugati smantana, omogenizati si lasati la racit.

Ungeti formele cu unt sau tapetati-le cu hartie de copt. Umpleti formele pana la jumatate cu aluat si faceti in mijloc o gropita in care puneti umplutura. Acoperiti cu aluat pana la 3/4 din inaltimea formelor si presarati cascaval ras.

Lasati in loc cald inca 15-20 min ca sa creasca.

Preincalziti cuptorul la 200 grade. Dati tava la cuptorul incins, tot la 200 grade pentru 5 min si inca 15-20 min la 150 grade sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert rulouri cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert rulouri cu crema de vanilie

Multumesc Andra pentru forme!

Desert rulouri cu crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!