Mini-tarte de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini-tarte de Post

Ingrediente

  • 100 ml vin alb (suc de rosii sau bors)
  • 80 ml ulei de masline
  • 300-350 gr faina
  • 2 linguri malai
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Inca o reteta de post si gata! Nu pentru ca n-as stii o gramada de mancaruri de-astea dar, cine sa le manance? Ca eu nu ma prea dau in vant - e mai greu sa gatesti de post ori vegetarian decat cu carne, oua etc. Si-ti trebuie multa imaginatie ca sa nu te invarti in acelas cerc strans, mancarurile sa-ti fie plictisitoare si mai mereu, variatiuni pe aceas tema.

Stiu un aluat atat de simplu incat e mai usor de facut decat de scris: faina+malai, ulei si bors (daca nu aveti bors, inlocuiti cu suc de rosii sau vin - de fapt, la baza, aluatul este cu vin)

Puneti intr-un castron 100ml de bors (suc de rosii sau vin), 80 ml ulei, 1/2 lingurita de sare si emulsionati. Adugati faina cat cuprinde (urasc expresia asta - hai sa zicem 300-350gr ...) si o lingura doua de malai grisat (depinde cat de crocante vreti sa va iasa tartele - eu le prefer crocante fiindca astfel, atunci cand le umplu raman ferme si nu " sug" sosurile cu care le umplu)

Amestecati bine cu o lingura de lemn pana se cere framantat pe blatul de lemn. Infainati blatul, mai framantati dar nu cu mare sarg, puneti la frigider o jumatate de ora, numa bine pana se incalzeste cuptorul.

Scoateti aluatul, dati-i forma de sul, taiati felii, intindeti fiecare felie cu podul palmei pana la dimensiunea dorita si imbracati forma de tarta. Daca faceti in forme mari, recurgeti la sucitor.

Pe masura ce formele isi capata portia de aluat le puneti in frigider. Cand sunt din nou reci, le scoateti, le intepati binisor fundul pentru a nu se umfla in timpul coacerii si le puneti in cuptorul fierbinte, timp de 10-15 min.

Eu am facut toate cele trei variante: cu vin, cu bors si cu suc de rosii. Veti vedea din poze (de care am cam abuzat ... dar se cerea parca ...) Cele cu bors sunt mai bronzate decat cele cu vin iar cele cu suc de rosii sunt ... rosii:)

Le puteti pastra mult timp intr-o cutie sau punga de hartie, deci se pot face in avans si folosi la nevoie, chiar inainte de vre-un musafir neanuntat:?

Am si "sugestii de servire" dar stiu ca nu e nevoie de ele, stiti voi cu ce va place sa le umpleti.
Sosul bechamel l-am facut cu lapte de cocos - astfel am ocolit smechereste laptele blandei vaci. In pasta de masline am inlocuit fileturile de ansoa cu boabe de capere si piper verde murat, etc.

Inainte de a le servi, le-am pus scurt sub grill-ul cuptorului (cuptorul electric cu convectie si halogen este ideal pentru asemenea fapte)

Sa postiti doar cat puteti ...:))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

A fost un pranz pe cinste, servit cu mare pofta in familie. Am dorit sa schimb putin modul de gatire a carnii si ceea ce a...

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia