Mic Dejun Copios

Complexitate
redusa
Mic Dejun Copios

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • 200 gr smantana dulce
  • 1/2 salota
  • un paharut de cognac
  • sare
  • piper alb
  • cimbru
  • 4 Felii de paine
  • 3 Oua
  • 500 ml Lapte

Mod de preparare

Desi se spune ca micul dejun sa-l mananci singur, pranzul sa-l imparti cu un prieten si cina s-o dai dusmanului, acest mic dejun musai sa-l imparti cu cei dragi fiindca este senzational de bun si indestulator.

Scoatem pe masa ingredientele: ciupercile, smantana dulce, o jumatate da salota, unt si ulei, cimbru, sare, piper alb si sticla de cognac pe care n-am dat-o gata aseara.

Taiem julien ciupercile (daca avem pleurotus cum am avut eu) sau bucatele-sferturi (daca avem champinion) Le punem la calit intr-o lingura sanatoasa de unt si dupa ce ciuperca a inghitit untul (ca asa-i sta in obicei) mai adaugam. Am zis ceva de ulei? Da, unele retete il baga in seama mai ales cand folosesc unt la calire - adauga si-o lingura de ulei pentru a nu se arde untul - eu folosesc untul cel mai gras deci nu mi se arde, si in plus imi place gustul fin al untului si-mi pare rau sa-l acopar cu ulei; dar voi faceti cum credeti de cuviinta.

In timp ce ciupercile se soteaza vrand-nevrand, taiem marunt salota si-o adaugam si pe ea in tigaie. Amestecam din cand in cand; saram, piperam si cimbruim. Cand pe fundul tigaii n-a mai ramas pic de zeama de ciuperca, venim cu sticla de cognac si turnam cam asa, un tzoi-doua ... Amestecam si asteptam sa-si ia ciupercile aroma si alcoolul sa se evapore. Punem smantana si mai fierbem doar pana se ingroasa sosul - nu mult i trebuie.

Facem apoi painea in pijama: batem 3 oua cu o jumatate de litru de lapte, dam iute prin asta feliile de paine si le prajim la foc mare pe ambele parti pana devin aurii.

Scoatem pe farfurii si le la acoperim cu un strat de ciuperci aromate. Presaram deasupra cimbru sau patrunjel verde.

Merg cateva picaturi de Tabasco ori daca aveti rosii, ardei si alte alea prospaturi, dati-le un pic de otet balsamic. Nu incercati cu muraturi, doar cu acrituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Parteneri
Tort cu nuca de cocos
Bucataras.RO

Tort cu nuca de cocos

Tort cu nuca de cocos
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute