Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi

Portii
10
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 150 ml iaurt sau lapte batut la temperatura camerei
  • 150 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 520-530 gr faina
  • 1 lingura seminte de chimen
  • pentru umplutura:
  • 500 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura leurda
  • 100 gr telemea de oaie
  • 100 gr telemea de vaca
  • 100 gr cascaval
  • sare si piper dupa gust
  • pentru deasupra:
  • 1 ou
  • piper proaspat rasnit
  • seminte de chimen
  • optional: branza pecorino sau parmezan

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa la ingrediente. Lasam aluatul la dospit aproximativ 15-20 minute, pana este gata umplutura.
Pentru umplutura: spalam spanacul frunza cu frunza, rupem eventualele codite si-l oparim in apa cu sare. Il punem la scurs, intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam spanacul scurs bine si taiat cu grosier cu cutitul. Amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare si piper dupa gust, branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, amestecam si lasam sa se topeasca branzeturile. La urma, adaugam si leurda taiata in fasii, amestecam si dam deoparte umplutura sa se raceasca.
Impartim aluatul in doua, luam prima bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, nu foarte subtire dar nici gros. Punem peste aluat, jumatate din umplutura de spanac, o intindem si o distribuim uniform pe toata suprafata aluatului. Adunam marginile pe lungime, rulam si facem sul aluatul. Strangem putin aluatul sa se lipeasca marginile, sa nu ne iasa din umplutura. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, le punem cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou, presaram deasupra putin piper proaspat rasnit, seminte de chimen si lasam melcii sa dospeasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 18-20 minute. Peste melcii fierbinti, se rade branza pecorino sau parmezan. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.