Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi

Postat pe: 16-04-2017
(0)

Ingrediente

pentru aluat:
150 ml iaurt sau lapte batut la temperatura camerei
150 ml apa calda
1 lingurita sare
1 lingura zahar
5-6 linguri ulei de masline
520-530 gr faina
1 lingura seminte de chimen
pentru umplutura:
500 gr spanac proaspat
1 ceapa
2-3 linguri ulei de masline
1 legatura leurda
100 gr telemea de oaie
100 gr telemea de vaca
100 gr cascaval
sare si piper dupa gust
pentru deasupra:
1 ou
piper proaspat rasnit
seminte de chimen
optional: branza pecorino sau parmezan

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:15min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa la ingrediente. Lasam aluatul la dospit aproximativ 15-20 minute, pana este gata umplutura.
Pentru umplutura: spalam spanacul frunza cu frunza, rupem eventualele codite si-l oparim in apa cu sare. Il punem la scurs, intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam spanacul scurs bine si taiat cu grosier cu cutitul. Amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare si piper dupa gust, branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, amestecam si lasam sa se topeasca branzeturile. La urma, adaugam si leurda taiata in fasii, amestecam si dam deoparte umplutura sa se raceasca.
Impartim aluatul in doua, luam prima bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, nu foarte subtire dar nici gros. Punem peste aluat, jumatate din umplutura de spanac, o intindem si o distribuim uniform pe toata suprafata aluatului. Adunam marginile pe lungime, rulam si facem sul aluatul. Strangem putin aluatul sa se lipeasca marginile, sa nu ne iasa din umplutura. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, le punem cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou, presaram deasupra putin piper proaspat rasnit, seminte de chimen si lasam melcii sa dospeasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 18-20 minute. Peste melcii fierbinti, se rade branza pecorino sau parmezan. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Cand se pun in tava, se lasa suficient spatiu intre melci pentru a nu se lipi si pentru a se coace frumos
Se sterge cutitul de spanac dupa fiecare melc taiat

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi