Mamaliga cu 3 Feluri de Branza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga cu 3 Feluri de Branza

Ingrediente

  • 1 cana de malai fin
  • sare dupa gust
  • unt cat o nuca
  • telemea (dupa preferinta)
  • mozzarella (dupa preferinta)
  • parmezan (dupa preferinta)
  • 7-8 feliute de bacon
  • 3 linguri de ulei
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu o bucatica de unt cat o nuca si sare. Cand incepe sa fiarba apa se toarna, in ploaie, malaiul amestecand mereu cu un tel. Se fierbe cam 10 minute dupa care se ia de pe foc.

Separat intr-o tigaie se pun cele 3 linguri de ulei si baconul taiat bucatele mici. Se prajeste. Cand e gata se pune deoparte.
Intr-o cratita cu pereti ceva mai inalti sau un vas care se poate pune la cuptor se aseaza pe fund putin bacon cu putina untura, putina mozzarella rasa si telemea (tot rasa).

Se aseaza un strat subtire de mamaliga, se netezeste si se aranjeaza deasupra cateva feliute de unt in niste adancituri pe care le facem cu dosul unei linguri.

Apoi se prersara cateva bucatele de bacon, mozzarella, telemea si parmezan, din nou se acopera cu un alt strat de mamaliga si se urmeaza din nou toti pasii enumerati mai sus. Ultimul strat acoperitor de mamaliga se acopera cu mozzarella si putin parmezan, se pune un capac si se da la cuptor pentru cateva minute (pana se topeste cascavalul).

Se serveste calda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Tocanita la cuptor
Bucataras.RO

Tocanita la cuptor

Am pregatit o tocanita tare gustoasa la cuptor. Am lasat bucata de carne intreaga sa se patrunda bine, apoi am taiat-o felii....

Tocanita la cuptor
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!