Lasagnia cu carne tocata

Portii
12
Timp pregatire
1 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Lasagnia cu carne tocata

Ingrediente

  • 1 pachet foi lasagne
  • unt pentru uns forma
  • 2 oua
  • parmezan ras
  • Pentru sosul de carne(Ragu)
  • 600 g carne de tocata(eu am folosit jumatate de vita,jumatate de porc)
  • 4-5 linguri cu pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sosul alb(Bechamel)
  • 3 linguri cu unt
  • 3 linguri cu faina
  • 600 ml lapte
  • oregano

Mod de preparare

Sosul Ragu
Incingem uleiul si calim ceapa.Cand ceapa devine aurie adaugam morcovul dat prin razatoare si 1/2 cescuta cu apa .Lasam pana cand apa se evapora si totul este bine calit dupa care adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea .

Adaugam pasta de tomate si vinul si mai tinem pe foc ,avand grija sa amestecam din cand in cand ,pana cand vinul se evapora.Condimentam dupa gust cu sare si piper,amestecam bine si apoi tragem de pe foc.

Sosul Bechamel
Se topeste untul,se adauga in ploaie faina avand grija sa amestecam continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase si apoi stingem cu lapte. .Adaugam oregano,condimentam cu sare si lasam circa 5 min. pe foc ,amestecand continuu,pana cand sosul se ingroasa .

Si acum trecem la asamblare.
Ungem cu unt o tava si asezam primul strat de foi.Peste foi punem un rand de sos de carne apoi unul de sos alb si acoperim cu parmezan ras.Urmeaza un nou strat de foi ,un rand de sos de carne,unul de sos alb si unul de parmezan.Ultimul start este unul de foi.
Batem bine cele doua oua si rasturnam peste foi.Radem parmezan si dam apoi la cuptor pentru circa 45 min.

Asa arata dupa ce am scos-o din cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Mac si Ness
5
Dulciuri

Prajitura cu Mac si Ness

Prajitura cu Mac si Ness
Parteneri
Friganele
Bucataras.RO

Friganele

  Cine nu a mancat macar o data friganele preparate cu drag de bunica sau de mama?   Buneee.... Pentru un mic...

Friganele
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post